Zastupitelé odhlasovali odkup Ďolíčku!

Fanoušci sledovali hlasování přímo na Magistrátu (uvnitř video).

Zastupitelé odhlasovali odkup Ďolíčku!

Na zasedání Zastupitelstva hlavního města Prahy byli od brzkých hodin přítomni i fanoušci našeho klubu. Ráno se před budouvou na Mariánském náměstí sešlo hned několik desítek fanoušků, aby vyjádřili podporu k připravenému bodu 4057 o odkupu stadionu Ďolíček do vlastnictví hl. m. Prahy.

Tento bod byl zařazen na pevný čas v 15 hodin, tudíž se před třetí hodinou odpoledne začal prostor pro veřejnost přímo v zasedací místnosti Zastupitelstva velmi rychle plnit. I před budovou Magistrátu alespoň na dálku vyjadřovali podporu další fanoušci Bohemians, kteří se dovnitř již nevešli.

Přímý textový online přenos jste mohli sledovat na našem oficiálním Twitter účtu, kde jsme postupně zveřejňovali citace vystupujících radních, zastupitelů, ale i občanů Prahy v čele s legendárním hercem Ivanem Trojanem. "Já své povolání dělám pro lidi, je to určitý závazek a myslím si, že to nás dnes pojí. Myslete na nás, děláte to pro své občany a voliče," vyjádřil svoji podporu fanoušek DFB číslo 1.

Po dvouhodinové pasáži projevů se odebrali zastupitelé na patnáctiminutové jednání jednotlivých klubů. Po něm přišlo na řadu samotné hlasování, nejdříve pozměňovacích návrhů, poté o samotném bodu jednání - tedy odkupu stadionu Ďolíček. Po chvíli nervozity celý sál vybouchl radostí! Zastupitelé odhlasovali návrh v poměru 56 pro návrh, 2 se zdrželi hlasování a ani jeden zastupitel nehlasoval proti.

"Je to pro nás určitě velké vítězství, teď jsme ještě ve strašné euforii. Určitě budeme muset poděkovat hodně lidem, kteří kolem toho běhali a prosazovali to. Je to velký úspěch a hlavně je zajištěna budoucnost první ligy v Ďolíčku pro náš klub," řekl ředitel klubu Darek Jakubowicz. "Čekali jsme, že by to mohlo projít o pár hlasů, ale rozhodně ne v tomhle poměru. Je to neuvěřitelné," přidal.

Klub Bohemians Praha 1905 by rád poděkoval všem hlasujícím radním, zastupitelům, ale i fanouškům, kteří vyjádřili podporu legendárnímu stadionu, a zachránili tak tradiční značku v Praze. Děkujeme!

Další zprávy naleznete již zítra zde na Virtuálním Ďolíčku.

Bohemka TV