Pivarník: Remízu bereme

Zdeněk Ščasný a Roman Pivarník hodnotí nedělní derby.

Pivarník: Remízu bereme

Na tiskové konferenci nejdříve odpovídal na otázky novinářů trenér hostů - Zdeněk Ščasný.

Hned zkraje si posteskl nad situací Sparty v tabulce: "Snad ani nebudu říkat komplikace, dá se říct, že je v podstatě rozhodnuto," srazil po bodové ztrátě šance svého týmu na první místo v lize. "Měli jsme obrovskou touhu vyhrát tady, na Dukle a doma porazit Plzeň," vyprávěl o ambicích Sparty: "Touha zůstává dál, ale z hlediska titulu je to patrně ztraceno."

Následně pokračoval již samotným zápasem: "Chyběl nám větší důraz hlavně v úvodu první půle, kdy jsme jakoby kontrolovali hru, ale soupeř hrál na brejky a my jsme ho nedostupovali. Okamžitě první útok, který založili přes Čížka, skončil brankou," stýskal si nad vývojem utkání i nad útokem svých svěřenců: "Další věcí je neproměňování šancí."

Přidal i pár slov k dalším brankovým příležitostem Bohemky, které se navršily v závěru druhého poločasu: "Pak už to neberu za stavu 2:2, kdy to bylo hodně otevřené a soupeř se také dostal do šancí, my jsme měli mít ten zápas už dávno pod kontrolou."

Druhým v pořadí byl trenér Bohemians Praha 1905 - Roman Pivarník.
Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha 2:2 (1:1)
Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha 2:2 (1:1)


"Řekli jsme si, že samozřejmě chceme hrát aktivně," sdělil, s čím hodlali jeho hráči do duelu nastoupit. "To se nám v úvodu dařilo, byli jsme kompaktní," chválil své plejery: "Hrajeme vynikající fotbal pro diváky, pro televizi a pro všechny, ale nechtěl jsem sklouznout k tomu, aby to se Spartou bylo nahoru dolů."

"Hrajeme náročný fotbal a s každým soupeřem máme hrozně moc šancí, které prostě musíme proměnit," postěžoval si nad velkou bolístkou Klokanů: "Na to doplácíme relativně celou sezonu. Body sbíráme, ale mohli jsme být o hodně dál," přidal i on pár slov k umístění v tabulce. 

"Remízu bereme, hráči šli nadoraz a proti tak kvalitnímu soupeři jako je Sparta si vytvořili mnoho gólových šancí," zakončil své povídání veskrze pozitivně: "Jsem rád, že jsme na konci získali alespoň bod."