První letošní výhra venku!

Góly Šmída a Hubínka přinesly tři body.

První letošní výhra venku!

Na výjezd do Jihlavy se Klokani vydali bez vykartovaného Jiráska, toho ale již mohl nahradit Hubínek, který se zotavil ze svého zranění. Na hrotu opět nastoupil hrdina zápasu se Spartou Tomáš Čížek. Trenér Pivarník řekl, že v tomto zápase se o sestupu rozhodovat nebude a vše spíše leží na včerejším duelu Boleslavi s Olomoucí, který nakonec skončil lépe pro středočeský celek. Tím pádem mohli Klokani jít do střetnutí poměrně s klidem, jelikož Sigma se k nim z patnáctého místa bodově nepřiblížila.

FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 1:2 (1:1)
FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 1:2 (1:1)
Samotné střetnutí začalo velmi vlažně a hra byla k vidění především ve středu pole. Na větší příležitosti chudý první poločas vytrhávaly z letargie jen občasné žluté karty za taktické fauly kolem středového kruhu. Nezáživnou hru utnula až jarní kometa v dresu Jihlavy Hronek. Ten nejprve pět minut před koncem první půle oslovil přihrávkou Bazala, ale jeho spoluhráč nabízenou šancí pohrdl. Vše si tedy vzal o minutu později pod svůj patronát sám Hronek, který si na hranici velkého pokutového území posunul míč na pravou nohu a zamířil do vzdálenějšího růžku brány Klokanů. Zlámal na jeho střelu neměl nárok a Vysočina šla do vedení.

Bohemka musela útočit a dokázala vyrovnat hned vzápětí. Nejprve Mosquera našel centrem Acostu, ten však svým pohledným volejem jen nechal vyniknout brankáře Hanuše. Z následného rohového kopu už se ale Klokani radovali. Zajímavé rozehrání směřovalo skoro až na polovinu hřiště ke Švecovi, který dlouhým pasem našel ve středu vápna Šmída, a ten hlavou přeloboval brankáře. Tím byl první poločas ukončen a týmy šly do kabin s nerozhodným výsledkem.

Do druhé půle ale Klokani vlétli jako vítr a hned zkraje hracího dějství se drali do útoku. To se jim vyplatilo ve čtyřiapadesáté minutě, kdy zaúřadoval nestárnoucí Čížek. Veterán ve službách Bohemians prošel neuvěřitelným způsobem od poloviny hřiště přes tři hráče a v rozhodující chvíli nahrál Hubínkovi, který už byl úplně sám před brankářem a nemýlil se. Bohemka byla ve vedení a i nadále byla nebezpečnějším týmem. Hned o chvíli později se totiž odražený balón dostal ve vápně k Bartkovi, nový hráč na hřišti ale nedokázal přesně zamířit.
FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 1:2 (1:1)
FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 1:2 (1:1)


Na poslední půlhodinu nahradil vynikajícího Čížka Akulinin a Klokani se, nejen jeho vinou, dostali pod velký tlak. Ten vyústil deset minut před koncem v hlavičku Krejčího, kterou zuby nehty Zlámal dokázal vytáhnout nad břevno. I poté byla Jihlava více na balónu a vysílala jeden centr za druhým do vápna Bohemky, s těmi si ale obránci Bohemians zvládali poradit. Posledním nádechem tedy byla stoprocentní šance Bohemky, kdy Mosquera našel přízemním centrem ve vápně nikým nehlídaného Acostu. Ten však tváří v tvář Hanušovi neuspěl a zápas tak skončil jednobrankovým vítězstvím Klokanů.