Pivarník: Jarní zápasy hrajeme vynikajícím způsobem

Trenéři Michal Hipp a Roman Pivarník hodnotí sobotní duel.

Pivarník: Jarní zápasy hrajeme vynikajícím způsobem

Nejprve se na pozápasové tiskové konferenci představil kouč FC Vysočina Jihlava - Michal Hipp.

Ze začátku se jal polemizovat nad situací vlastního celku v tabulce: "Tímto výsledkem jsme se dostali pod zbytečný tlak, i když to stále máme ve vlastních rukách. Úvod utkání byl dle mého názoru nervózní," pokračoval již hodnocením samotného zápasu: "Začátek druhého poločasu byl z naší strany aktivní, ale inkasovaný gól byl klíčový. Z naší strany tam nebyla agresivita a soupeř nabídnutou šanci využil," vrátil se k sólu Čížka a následnému gólu Hubínka. Dále si ještě posteskl nad vlastní ofenzivou: "Vytvořili jsme si prakticky jedinou šanci hlavičkou Krejčího po rohu, ale toho vychytal Zlámal."

"Měli jsme problémy na stoperu," viděl jednu z dalších příčin neúspěchu: "Ani jeden z hráčů nepodal takový výkon, jaký bych si představoval. Prohráli jsme, propadli jsme se v tabulce a zbytečně si přivodili starosti," naznačoval, že do konce sezóny bude mít jeho družstvo ještě hodně práce: "Zbývají čtyři kola a bude důležitý každý bod, každý gól. To ale hráčům říkám zápas co zápas," zakončil své povídání: "Převládá ve mně pochopitelně zklamání."

Naopak velice pozitivně naladěn předstoupil před zástupce tisku lodivod Klokanů - Roman Pivarník.

FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 1:2 (1:1)
FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 1:2 (1:1)
"Měli jsme určité problémy se sestavou, protože se nám zranil Patrik Schick a problémy se svalem měl Čížek," odtajňoval zákulisní informace: "Jsem rád, že i přes tyto potíže jsme to dokázali zvládnout. Hrozili jsme z brejkových situací, ale je škoda, že jsme inkasovali," vracel se ještě k prvnímu poločasu: "Naštěstí jsme dokázali rychle vyrovnat po nacvičené standardní situaci. Hlavně v druhé půli jsme odehráli velmi dobré utkání," vyjádřil se k závěrečnému hernímu dějství.

Následně ještě vyzdvihl výkony svých svěřenců: "Ani jeden z jarních zápasů jsme neodehráli průměrně, ale vynikajícím způsobem. V souboji o záchranu je hodně namočených týmů," dodal závěrem povzbudivé věty pro celek z Vysočiny: "Jihlava má čtyři kola před koncem náskok pět bodů na Olomouc, to je dobrá pozice, věřím, že Jihlava to uhraje."