Hubínek: Můžeme být v klidu

Utkání v Jihlavě popisuje Michal Hubínek.

Hubínek: Můžeme být v klidu

Tříbodový zápas v Jihlavě zkonzultoval pro klubový web navrátilec v sestavě Michal Hubínek. Co řekl o první venkovní výhře, jeho programu v době zranění a mnoho dalšího se dočtete v interview.

Michale, jaký je tvůj pohled na utkání?
Získali jsme důležité body a máme větší jistotu do dalších zápasů. Náskok na sestupové příčky jsme zvětšili, teď už můžeme hrát v klidu.

Nedařilo se nám dostávat se do šancí. Probudil nás až ten inkasovaný gól.
To je pravda. Příležitosti ke skórování jsme si nevytvořili. U obdržené branky jsme udělali chybu, která by se nám neměla stávat, ale nakoplo nás to a zápas jsme otočili a vyhráli ho.

Dal jsi vítěznou branku. Jak ta situace vypadala z tvého pohledu?
Je to spíš branka Tomáše Čížka. Přeběhl velkou část hřiště, na vápně mi to předložil a já jsem to jenom zakončil, tak jak to má být.

Ve druhé půli jsme spíše bránili výsledek, ale mohli jsme i vedení navýšit. Jaké pokyny vám trenér Pivarník udílel?
Hlavní bylo udržet výsledek. Apeloval na nás, abychom hráli co nejvíce na útočné polovině, držet míč v rohu hřiště a nepustit Jihlavu do tlaku.

Ze hřiště jsi odkulhal. Nějaké další zranění? Nebo to byl spíše výsledek toho, že ses stával obětí tvrdých, nedovolených zákroků domácích hráčů?
Při tom posledním faulu jsem spadl na záda. Maséři říkali, že jsem si přiskřípl nějaký nerv. Přesně nevím, co to je. V tu dobu mě to hodně píchalo do zadní části těla. Radši jsem řekl trenérovi o střídání, ale nebude to asi nic vážného. Na příští zápas bych měl být nachystaný.

Ve středové řadě si nastoupil s Karlo Luličem. V průběhu zápasu ho nahradil David Bartek. Jinak s tebou hraje Milan Jirásek. Jaké to pro tebe bylo?
Všichni se od sebe trochu odlišují. Nějaký extrémní rozdíl v tom nebyl. Všichni jsou to kvalitní hráči a na hřišti si vyhovíme.

Za Jihlavu nastoupil i náš bývalý hráč, Petr Nerad. Zahrál sis s ním někdy?
S Nerym (Petr Nerad) se známe už hodně dlouho, v podstatě od doby, co jsem v Bohemce. Podle mě je to dobrý hráč a na hřišti by měl dostávat více prostoru.

Sektor pro hosty je tady dost neoblíbený. Naši fanoušci ho ale zaplnili celkem slušně a byli hodně slyšet.
Já jsem se tu dnes cítil skoro jako doma. V hledišti jsme měli velkou hlasitou převahu. Za to jim patří obrovský dík.

Jsme už definitivně zachráněni?
Nechci nic zakřiknout, ale jsme tomu hodně blízko.

Čeká nás derby se Slavií. Jaká máme očekávání?
Půjdeme do toho zápasu s tím, že chceme vyhrát. Stejně jako do každého utkání. Snad se nám podaří uhrát co nejlepší výsledek. Budeme hrát doma, před našimi fanoušky, takže šance zvítězit, je vysoká.

Tři týdny jsi byl zraněný. Jak ses připravoval?
Po zápase s Libercem jsem měl jeden trénink, na kterém jsem došel k názoru, že nenastoupím do dalšího utkání. Dával jsem se dohromady, měl jsem volno. Po Brně jsem začal trénovat, snažil jsem se dát do správné zátěže, abych byl připraven na Spartu.

Se Spartou jsi také nehrál.
Trenér se rozhodl mě ještě šetřit. Mohlo by se mi to zranění klidně vrátit. Usoudil, že bude nejlepší, když nastoupím až v Jihlavě.

Derby bylo z naší strany hodně povedené. Jak jsi ho trávil ty?
Prožíval jsem to hrozně emotivně. Fandil jsem klukům, hráli skvěle. Ta remíza je pro ně málo, protože si zasloužili vyhrát.

Místo tebe nastoupil Karlo Lulič. Jak se ti líbil na hřišti?
Je to fotbalista, který umí dobře rozehrát, dát dobrou přihrávku. Odehrál slušný zápas.