Poslední ligové kolo před námi

Závěr sezóny Klokani prožijí ve Zlíně.

Poslední ligové kolo před námi

Zlín, ač by to málokdo čekal, je družstvo, které naši borci od svého znovuzrození v první lize ještě neporazili. Statistika ale může také trochu klamat, protože vzájemná měření sil v nejvyšší soutěži proběhla pouze třikrát. Dva zápasy sehrála Bohemka v sezóně 2007/2008 a odnesla si z nich domácí prohru a remízu ze hřiště východomoravského celku. Poslední utkání jistě mají ještě všichni v paměti, je to totiž zahajovací duel současné sezóny, kdy nováček soutěže překvapil a odvezl si z Ďolíčku jednobrankovou výhru. 

Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín 0:1 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín 0:1 (0:0)
Dva zápasy připadají ještě na druhou ligu z ročníku 2012/2013 a dvě vítězství, která stvrdil penaltami ze závěrečných minut Josef Jindřišek. Největší zajímavostí ale pravděpodobně bude nejlepší střelec vzájemných utkání v první lize od znovuzrození Klokanů. Bohemka totiž dala Zlínu jen jediný gól, a ten vsítil v roce 2007 z penalty Radek Sňozík, od té doby Ševci vždy uhájili proti Bohemians nulu. 

Zlín se stal největším překvapením letošního ligového ročníku. Tým, který postoupil z druhé ligy, hned čtyři z úvodních šesti zápasů vyhrál a chvíli se dokonce držel v čele tabulky. Po počátečním boomu ale přišel útlum a postupný propad tabulkou. I tak už ale má celek vedený trenérem Bohumilem Páníkem jistou záchranu, a to přesto, že v jarní části soutěže si nepřipsal jedinou výhru. Na třináct zápasů připadá osm proher a pět remíz. Velkým oslabením pro klub byl totiž odchod do Slavie v podání nejlepšího střelce Lukáše Železníka, jenž si na podzim připsal hned osm branek. V současné chvíli jsou tak největší hrozbou Tomáš Poznar a Štěpán Koreš, kteří docílili shodně branek sedmi, potřebovali na to ale skoro dvojnásobnou porci zápasů. Zajímavými postavami v sestavě Zlína jsou také brankář Tomáš Holý, který je se svými 206 centimetry nejvyšším hráčem Synot ligy, a odchovanec klubu David Hubáček, jenž má na svém kontě dva mistrovské tituly se Slavií a nyní ve svých 39 letech uzavírá v dresu Ševců kariéru.
Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín 0:1 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín 0:1 (0:0)


Co ale rozhodně fanoušky nejvíc zajímá, to je náš celek, kdy Klokani chtějí napodobit úspěšný výjezd do Ostravy. "Samozřejmě nechceme nic podcenit, hraje se již o půl čtvrté odpoledne, tudíž pojedeme o den dřív," přitakává trenér Roman Pivarník, že i tentokrát se tým hodlá vydat na dlouhou cestu už s předstihem. Zajímavá rozhodně budou i očekávání, kdo nastoupí v základní sestavě. "Změny se dají čekat," otevírá pan Pivarník diskuse nad úvodní jedenáctkou: "Uvidíme totiž, jak to bude s Acostou, kterému končí vízum. Pravděpodobně se ale už vrátí Hubínek, který stál v minulém kole po čtyřech žlutých kartách," přidává i pozitivní zprávu: "Zhruba tak dvě změny budou určitě."

S kým Klokani mohou a nemohou počítat, i to ví kouč Bohemians: "Hradecký už bude připraven, naopak Bartek má natržené vazy v kotníku, takže jemu sezóna předčasně skončila." Střelec poslední branky Klokanů z Ostravy tak doplnil na listině marodů Mikuše, Jindřiška nebo Čížka. Ani nějaká nová tvář pravděpodobně nebude ve Zlíně k vidění, i když třeba v posledním utkání s Mladou Boleslaví byla na lavičce ještě dvě volná místa: "Jelikož ve stejný den hraje dorost, který stále bojuje o záchranu, tak nikdo z mladých povoláván nebude. V minulém zápase mohl dostat příležitost Blecha, jelikož jsme měli připravených málo záložníků, ale ten je zrovna zraněn," uzavírá pan Pivarník okénko do předpokládané sestavy.

Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín 0:1 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín 0:1 (0:0)
Poslední ligové kolo bude na programu v sobotu 14.5. v 15:30 na stadionu ve Zlíně. Sektor 1905 na něj pořádá autobusový výjezd, o němž již Virtuální Ďolíček informoval. Více informací o výjezdu naleznete pod tímto odkazem. Proběhla však jedna změna, kdy se Zlín rozhodl dát všem fanouškům vstup zdarma. I tak ale bude třeba vyzvednout si vstupenku na pokladně stadionu. Hlavním rozhodčím zápasu bude pan Jan Váňa, asistovat mu budou pánově Jan Paták a Zdeněk Arnošt.