Ze Zlína s bodem i v deseti

Poslední ligové kolo nabídlo drama až do konce.

Ze Zlína s bodem i v deseti

Velká marodka stihla kádr Bohemians. Na výjezd do Zlína se vydalo jen patnáct borců, tím pádem byli k dispozici na střídání jeden brankář a tři hráči do pole. Sestava i tak zůstala stejná jako v minulém utkání proti Mladé Boleslavi, pouze Acostu nahradil na pravém kraji zálohy Hubínek.
Ještě před úvodním hvizdem se konalo velké překvapení pro Klokany, trávníkář zřejmě dostal předčasnou dovolenou a zápas se tudíž hrál na velmi vysokém pažitu. I tak ale dokázali naši hráči vstoupit do duelu aktivně, ve třinácté minutě Jirásek epesně vysunul Schicka, který byl sám před bránou. Útočník Bohemky mohl ještě posunout míč do strany na volného Hubínka, zvolil ale individuální zakončení, které se mu nepovedlo. 

Hned o dvě minuty později to byl znovu Jirásek, kdo se předvedl v dobrém světle. Vyslal z obrovské dálky bombu, která jen tak tak minula bránu. Zahanbit se nechtěli nechat ani Ševci. V osmnácté minutě se Vukadinovič prosmýkl po pravé straně a vyslal jedovatou střelu na bránu, tu s obtížemi dokázal Zlámal vytěsnit. Balón poté ještě spadl na nohu Jordanovi, jenž ve vyložené pozici nezacílil přesně. Bohužel to ale byla poslední větší příležitost prvního poločasu.

Do druhé půle překvapivě vlétl Zlín jako velká voda, značně mu v tom ale napomohly chyby zelenobílé obrany. Nejprve nebezpečně promáchl Krch před Poznarem, ale z toho ještě nic nebylo. V padesáté minutě Šmíd netrefil lehký balón, nabídl tak šanci k úniku Vukadinovičovi. Hráč Zlína ale tváří v tvář Zlámalovi selhal a poslal míč těsně vedle pravé tyče. Do třetice už to však domácím vyšlo, Jordan se dostal k míči po nepřesné přihrávce Hubínka, navedl si míč k brankáři a mezi nohama jej propálil. 

Aby pohroma byla kompletní, tak hned za další dvě minuty Krch podskočil dlouhý balón a za ním se zjevil Koreš, který šel sám na bránu. Těsně před vápnem ho povalil Šmíd a dostal červenou kartu. Bohemka byla v deseti, zpevnit obranu tudíž šel Škerle, jenž zastoupil Šmídovo místo. Klokani se snažili hrát více dopředu a po jednom náznaku šance se nakonec přeci jen radovali. Čtvrthodinu před koncem se Mosquerův střílený centr zamotal obráncům mezi nohama, když tu náhle přispěchal Schick a ve skluzu dopravil míč do brány. 

Bylo vyrovnáno a Zlín se vzepjal k poslednímu tuhému náporu. Obrana Bohemians působila dosti nekompaktně a za ní se každou chvíli zjevovali hráči domácích v samostatných únicích. Brankář Zlámal ale začaroval svou bránu a po hvězdném výkonu zneškodnil všechny tutové šance Zlína. Když tedy už žádný gól nepadl, týmy se rozešly smírně a Bohemka zakončila své letošní ligové působení na sedmatřiceti bodech.