Zlámal: Bod bereme

Zápas popisuje Zdeněk Zlámal.

Zlámal: Bod bereme

Pohled na utkání nabídl z pohledu brankáře Zdeněk Zlámal. Shrnuta byla i ve zkratce celá sezóna. Vše v interview.

Dnes sis pořádně zachytal.
Poté, co byl vyloučen Michal Šmíd, tak se to pro nás nevyvíjelo dobře. Pořád jsem ve vyrovnávací branku věřil, protože máme na jaře formu, a to se potvrdilo. Nakonec jsme to udrželi. I štěstí se přiklonilo na naši stranu. Vzhledem k průběhu zápasu, bod bereme.

Jaký zákrok byl nejtěžší?
Bylo jich víc. Asi ta dvojitá šance na konci.

Tvůj táta sledoval zápas z tribuny. Komu fandil?
To se musíte zeptat jeho (smích).

S jakým cílem jsme sem jeli? Motivace se hledala těžko.
Byl to normální ligový zápas, šlo o tři body, s rozdílem, že jsme mohli hrát v klidu. Trenér chce vyhrát každý zápas, tým pochopitelně také. Chtěli jsme prodloužit sérii neporazitelnosti, což se nám povedlo. Já jsem tady jako doma, těšil jsem se sem, takže jsem měl motivaci o něco větší.

Zlín měl hodně šancí. Ještě k tomu jsme dohrávali v deseti. Co bylo špatně?
Vždy, když má tým na hřišti o jednoho hráče méně, tak se mu hraje těžko. Domácí na jaře ještě nevyhráli, odhodlaně za tím šli. Hrát tady muselo být složité pro každý tým.

Byla červená karta oprávněná?
Nevím, jestli šel sám, možná ho křižovali naši hráči. Musíme se podívat na video. Faul to asi byl, netroufám si tvrdit, jestli přímo na červenou.

Mohl jsi při gólu udělat něco lépe?
Prostřelil mě. Chyběl mi kousek. Je to škoda.

Co se stalo na začátku druhého poločasu?
Nebyli jsme koncentrovaní tak, jak bychom měli být. Udělali jsme hodně chyb, Zlín toho využil. O inkasovanou branku jsme si koledovali.

Po vyloučení jsme byli lepším týmem.
Bohužel jsme si ale nevytvořili víc šancí. Na počet tutovek Zlín dnes vyhrál.

Fanoušci nás opět hlasitě povzbuzovali. A Zlín není příjemnou destinací pro pražské fanoušky.

Jsou nejlepší v republice. K tomu není co dodat.

Vítáš konec soutěže?
Ten poslední týden byl náročný, měli jsme toho plné kecky. Na anglický týden tady v Česku nejsme zvyklí, někteří hráči říkali, že je to pro ně těžší. Ubrali jsme na trénincích a věnovali se přípravám na jednotlivé zápasy. Smekám před celým týmem, jak v deseti bojoval. Dokopná bude příjemná.

Skončili jsme o jednu příčku hůře oproti minulému ročníku soutěže. Je to zklamání?
Chtěli jsme získat o bod víc, než minulou sezónu. To se nám nepovedlo. Když se podíváme na počet bodů po jedenáctém kole, to klobouk dolů. Kdyby liga pokračovala, tak by to bylo asi i na poháry.

Jak bys ve zkratce okomentoval celou sezónu?

Začátek se nám nepovedl, což bylo dané obměnou kádru. Nějakou dobu trvalo, než si to sedlo. Po prvním vítězství (12. kolo s Jihlavou) jsme neměli jediný slabý zápas.

Jak na tebe psychicky doléhala situace, kdy se nám nedařilo dotáhnout zápasy do vítězného konce?
Takový je fotbal. Někdy to je o jedné šanci. Brankář ji buď chytne, nebo ne.

Dal jsi jeden gól, to je víc jak někteří naši útočníci.
Dám si do smlouvy prémie za gól. Nepamatuji si, kolikátý jsem nejlepší střelec, musím se podívat do tabulek. Půlce týmu se směju, že mají méně branek, než já, bereme to s nadsázkou. Je to trochu smutné. Apeloval jsem na ně, aby mě překonali. Jhon Mosquera, Milan Jirásek, Karlo Lulič mají po jedné brance.

Nakonec jsi vychytal pět čistých kont. Věřil jsi tomu, když jsi po podzimu neměl ani jedno?
Po podzimní části jsem měl víc gólů, než vychytaných nul. Pro gólmana to je smutné. Vždycky mi tam jeden gól spadnul. Je to málo, to je jasné. Dohromady jsme dostali sedmatřicet branek, což není hrozné číslo. Debakl nám také nikdo neuštědřil. Celé mužstvo hrálo do defenzivy dobře.