V pátek zesnul František Jakubec

Legendární bek Bohemky odešel krátce po 60. narozeninách.

V pátek zesnul František Jakubec

Ďolíček zasáhla velmi smutná zpráva. V pátečních večerních hodinách tragicky zahynul za dosud nevyjasněných okolností legendární obránce Bohemky, mistr Československa z roku 1983, tradiční člen sestavy nejslavnější éry klubu s číslem 2 - František Jakubec. Byl nalezen mrtev po pádu z okna svého bytu.

Jeden z nejlepších pravých beků Evropy své generace byl po celou kariéru v rámci československého fotbalu věrný Bohemians. V dresu s klokanem odehrál mezi lety 1977 a 1990 255 zápasů a zapsal se do klubové historie i 17 brankami. Svou vlast reprezentoval ve 25 mezistátních utkáních, mimo jiné i na Mistrovství světa v roce 1982. Do posledních dnů se jeho fotbalový život točil i kolem Bohemky a pravidelně nastupoval i za starou gardu svého milovaného klubu. Patnáct let strávil jako trenér mládeže i dospělých v AFK Slavoj Podolí.

Klub i fanoušci Bohemians Praha 1905 vyjadřují upřímnou soustrast pozůstalým. V závislosti na rozhodnutí rodiny o případném veřejném posledním rozloučení vás o něm budeme neprodleně informovat.