Důležitý den pro dokončení kauzy Ďolíček se blíží

Ve středu 1.6. musí záchranu stadionu posvětit zastupitelstvo Prahy 10.

Důležitý den pro dokončení kauzy Ďolíček se blíží

Budou tomu již téměř dva měsíce, co Zastupitelstvo Hlavního města Prahy schválilo odkup stadionu Bohemians do majetku matky měst. Fanoušci slavili úspěch, ten však ještě není definitivní. V usnesení zastupitelů z 31. března byla totiž i podmínka, aby MČ Praha 10 souhlasila s vrácením sousedního pozemku s parkovištěm do správy Hl. m. Prahy. Nyní je poprvé za celou dobu svoláno plnohodnotné zasedání zastupitelstva na Praze 10 a bod týkající se stadionu je na pořadu jako číslo 8. Zasedání začne 1. června v 10:00.

Pro budoucnost stadionu a Bohemky se jedná o jedno z posledních zásadních hlasování. Bez souhlasu Prahy 10 s výše zmíněnou majetkovou kompenzací totiž Magistrát nemusí ke koupi stadionu přistoupit. Proto je to snad již naposledy, kdy je opravdu žádoucí podpora fanoušků na jednání zastupitelstva Prahy 10 v kauze Ďolíčku.

Mezi klubem, majitelem stadionu a Hlavním městem Prahou je přitom již vše připraveno k přechodu Ďolíčku na režim městského stadionu. Po celou dobu se vedou intenzivní jednání ohledně budoucí nájemní smlouvy, která je před finalizací. Pokud vše na Praze 10 půjde jak má a zastupitelé podpoří budoucnost Bohemky na tradičním působišti, je zde naděje, že do začátku ligy bude kauza Ďolíček po všech stránkách dotažena do konce.

Vše tedy záleží hlavně na příští středě. Politická situace na Praze 10 je značně nepřehledná. Fanoušci však jistě ohlídají, aby politici nezneužili Ďolíček jako rukojmí pro politický boj. Dokud se totiž na hlasovací tabuli ve středu nerozsvítí SCHVÁLENO, bude osud Ďolíčku nadále nejasný.