Poslední rozloučení s Františkem Jakubcem

Obřad proběhne v pátek ve 12 hodin.

Poslední rozloučení s Františkem Jakubcem

V pátek nás zasáhla velmi smutná zpráva o úmrtí našeho legendárního hráče Františka Jakubce. Poslední rozloučení proběhne v pátek 3. června ve 12 hodin ve Velké obřadní síni krematoria v Praze - Strašnicích. Rodina děkuje všem, kteří se rozloučí osobně či tichou vzpomínkou. V posledních letech František Jakubec působil v oddíle AFK Slavoj Podolí Praha, který se také rozloučil s bývalým výborným fotbalistou tímto dopisem.

František Jakubec byl československý reprezentant, účastník Mistrovství světa roku 1982 ve Španělsku.

V reprezentaci Československa odehrál 25 zápasů. Svou hráčskou kariéru spojil především s Bohemians Praha. Odehrál zde 260 utkání a v nich vstřelil 17 gólů. Získal s Bohemians mistrovský titul (1983) a zahrál si i semifinále Poháru UEFA. V zahraničí hrál v Řecku za PAE Veronia a ve Švýcarsku za AC Belinzona.

Po ukončení angažmá ve vrcholovém fotbalu hrál České regionální soutěže a pro radost za svou milovanou Amforu.

František se také věnoval trenérské činnosti a posledních patnáct let strávil v AFK Slavoji Podolí Praha. Zde profesionálně působil jako trenér mužstev dospělých. Také zde působil jako trenér mládeže, kde se nejvíce věnoval dětem nejmenším, které se sportem teprve začínaly.

František Jakubec je zakladatelem systému kroužků klubu, fotbalových škol a mateřských školek, kde mohou sportovat všechny děti bez rozdílu talentu a finančních možností. Na Praze 4 byly tyto kroužky založeny zatím na pěti školách a devíti školkách. Každý týden tímto způsobem sportuje přes 500 dětí.

Dalo by se vyjmenovat mnoho dalších zásluh o sport, ale také je zde třeba vyzdvihnout i jeho povaha rovného, usměvavého a férového člověka s mezinárodními zkušenostmi, který vše dobré, co poznal, předával nám zde. Jak nám dospělým, tak těm nejmenším dětem. "Právem patří do fotbalového nebe."

František Jakubec zemřel po dlouhé a velmi zákeřné nemoci.

Čest jeho památce

AFK Slavoj Podolí Praha