Realizační tým se rozroste

V Bohemce se objeví staronové tváře.

Realizační tým se rozroste

Nově jmenovaný hlavní trenér Miroslav Koubek oznámil jména členů svého kompletního realizačního týmu. K ruce bude mít lodivod Klokanů čtyři asistenty. V klubu zůstává Dalibor Slezák, který se bude plně věnovat A mužstvu. Od kormidla nejstaršího dorostu přichází do Ďolíčku po osmi letech Michal Zach. Tuto dvojici doplní Radomír Korytář, který naposledy působil jako hlavní trenér Baníku Ostrava. Brankáře bude mít na starosti Petr Kostelník, který v Bohemce již jako trenér působil dva a půl roku po znovuzrození. Zbytek realizačního týmu zůstává beze změny. „Asistenti Dalibor Slezák a Michal Zach budou hlavnímu trenérovi po celou sezonu dodávat detailní informace o juniorském, respektive dorosteneckém týmu,“ prozradil sportovní ředitel Miroslav Držmíšek důvod nárůstu počtu asistentů hlavního trenéra.

Vítejte v Bohemians
Vítejte v Bohemians
Dalibor Slezák se po konci hráčské kariéry vydal na trenérskou dráhu. V Bohemce nejdříve začal u „béčka“ s trenérem Václavem Hradeckým. U A mužstva se pohyboval jako asistent pod trenérem Pavlem Medynským, Jozefem Weberem, Luďkem Klusáčkem a Romanem Pivarníkem. Dvě poslední sezony působil zároveň jako hlavní trenér juniorského celku. Nyní bude pod vedením trenéra Miroslava Koubka působit u A týmu právě s přesahem k juniorskému celku.

Michal Zach již v Ďolíčku působil v roce 2008. Do Vršovic tehdy přišel po krátkém působení v Liberci, v Bohemce nastoupil do pozice asistenta trenéra Zbyňka Busty a po jeho předčasném ukončení smlouvy odtrénoval šest ligových zápasů z pozice hlavního trenéra. Poté zamířil s Vítězslavem Lavičkou do Austrálie. Poslední dvě sezony vedl na mládeži nejstarší dorosteneckou kategorii U19. Tuto kategorii bude mít i nadále pod pečlivým dohledem. Celý realizační tým bude mít tak naprosto pod kontrolou nejenom hráče A mužstva, ale i mládežnické fotbalisty.

Další návrat zaznamenal trenér brankářů Petr Kostelník. Ten již u Klokanů také působil, to když nejdříve trénoval na mládeži, po znovuzrození v roce 2005 změnil své působiště na Ďolíček. O rok později se také pohyboval u divizního „béčka“. V srpnu minulého roku skončil společně s trenérem Miroslavem Koubkem ve Viktorii Plzeň.

Novou tváří je na Bohemce tedy pouze Radomír Korytář. Ten několik posledních let působil v Baníku Ostrava v různých funkcích. Z pozice trenéra juniorského mužstva byl v červnu loňského roku jmenován hlavním trenérem A mužstva, kde byl ovšem v prosinci nahrazen současným lodivodem Baníku Vlastimilem Petrželou. Áčko vedl Korytář již v jednom zápase sezony 2012/13, kde byl poté v průběhu následujících sezon součástí realizačního týmu trenéra Martina Svědíka.

Všechny trenéry v týmu vítáme a přejeme šťastný vstup do nové sezony.