Pohyb v hráčském kádru

Virtuální Ďolíček přináší souhrn z prvního dne přípravy.

Pohyb v hráčském kádru

Ve středu se sešlo mužstvo k prvnímu společnému tréninku v sezoně 2016/17. Čerstvě složený realizační tým přivítal v Ďolíčku hned několik nových hráčů. Na první trénink sezony se přišla podívat i hrstka fanoušků Klokanů, kteří tak měli informace o pohybu v kádru z první ruky. Vám přinášíme ucelené informace na oficiálních internetových stránkách klubu.

Trojice nových hráčů - Linhart, Křapka, Dostál
Trojice nových hráčů - Linhart, Křapka, Dostál
Trenér Miroslav Koubek přivítal tři nové hráče. Ze sousední Slavie přestoupil do našeho klubu obránce Martin Dostál. Ten je odchovancem našeho vršovického souseda, kde působil již od přípravkového věku. Poslední sezonu strávil na hostování v Baníku Ostrava. Na svém kontě má přes osmdesát prvoligových startů. V Bohemce podepsal tříletou smlouvu.

O ročním hostování s opcí jednáme také u dvaadvacetiletého útočníka Zdeňka Linharta, který je sice kmenovým hráčem Slavie, minulou sezonu ale strávil pouze na jihu Čech. Do Prahy zamířil v zimě z Českých Budějovic, kde také v sedmnácti letech debutoval v české nejvyšší soutěži, jaro strávil na hostování v Táborsku. Za minulou sezonu, kde ho limitovalo zranění, vstřelil celkem šest branek.

Obranu posílil již od prvního dne přípravy stoper Antonín Křapka. Jeho kmenovým klubem je Mladá Boleslav, odkud do Vršovic přichází na roční hostování s opcí. Reprezentant do jednadvaceti let již párkrát nastoupil v první lize, jaro ovšem strávil na hostování v druholigovém Ústí nad Labem. Dvaadvacetiletý obránce posílí v klubu post středního obránce.

Klíčové je pro nás dále posílit především pozici krajního záložníka a útočníka,“ naznačuje sportovní ředitel Miroslav Držmíšek, kam se nyní sportovní úsek především zaměří. Další jména jsou v jednání a v průběhu přípravy se k týmu pravděpodobně připojí další hráči.

Švec s Fryštákem podepsali nové smlouvy
Švec s Fryštákem podepsali nové smlouvy
Sportovnímu úseku se podařilo v týmu trenéra Miroslava Koubka udržet i několik hráčů, kterým v klubu končila po minulé sezoně smlouva. V Bohemians bude nadále pokračovat brankář Tomáš Fryšták, který po loňském hostování u Klokanů podepsal dvouletou smlouvu. V týmu také zůstává defenzivní univerzál Michal Švec, který předváděl na jaře v zelenobílém dresu perfektní výkony, odolal nabídkám jiných klubů, v Bohemce podepsal tříletou smlouvu, a stal se tak kmenovým hráčem Klokanů.

Naopak Bohemians neprodloužili spolupráci u Pavla Haška, Aleše Škerleho, Václava Proška a Patrika Schicka, kteří se vrátili do svých mateřských klubů z hostování. Peter Čögley se po skončení smlouvy vrátil zpět na Slovensko, když přestoupil do Trnavy. U A mužstva nebude pokračovat ani Leonid Akulinin, který nastoupí do přípravy s juniorkou a má svolení si hledat nové angažmá. Všem hráčům děkujeme za spolupráci v loňské sezoně a přejeme hodně úspěchů v nových klubech.

Filip Blecha se společně s dalšími mladými hráči Vojtěchem Brakem a Antonínem Vaníčkem přesunou do juniorského celku. Lukáš Budínský se do Vršovic nevrátí z hostování a klub jedná o jeho prodeji. To se týká i dalších hráčů, kteří z našeho klubu v minulé sezoně hostovali.

Do přípravy se tedy realizačnímu týmu hlásilo 17 hráčů a 3 brankáři. V současné době ještě probíhají jednání s Karlo Luličem o prodloužení jeho hostování v našem klubu. Rafael Acosta má platnou smlouvu (hostování) v Bohemians do konce června a nedostal svolení k působení v jiném klubu.