Souboj o Ďolíček vstupuje do druhého prodloužení

V pátek budou zastupitelé na Praze 10 znovu řešit stadion Bohemians.

Souboj o Ďolíček vstupuje do druhého prodloužení

Na sklonku tohoto týdne se odehrají jednání zastupitelů, jejichž výsledek bude stěžejní pro budoucnost Bohemians v Ďolíčku. Hlavní město Praha sice odsouhlasilo nákup stadionu do majetku města, nicméně s podmínkou, že Praha 10 navrátí ze své správy velké Praze sousedící pozemek s parkovištěm. Zastupitelstvo Prahy 10 před čtrnácti dny s tímto krokem přitom nesouhlasilo.

Dnešního dne se odehrálo setkání na nejvyšší úrovni obou municipalit, kde podle našich informací politici jednali o možnostech vyřešení patové situace.

Hlavní město Praha předběžně projednalo věcné podmínky politiků z Desítky, jež si vršovická radnice klade, aby mohla s transakcí souhlasit. Tyto podmínky by mohlo již na zítřejším zasedání projednat zastupitelstvo Hl.m. Prahy a v případě souhlasu by tak nemělo Praze 10 nic bránit v dokončení záchrany Ďolíčku.

Bod je zařazen jako číslo 23 na samotný konec programu pátečního jednání na radnici Prahy 10, které začíná 17.6. v 10:00. Je tedy nepravděpodobné, že se Ďolíček dostane na pořad jednání dříve než ve 14 hodin. Bude zajímavé sledovat, jak se zastupitelé zachovají v případě, že podmínky kladené Prahou 10 budou již den předem hlavním městem odsouhlaseny. Fanoušci, jimž leží osud stadionu na srdci, by tedy měli jednání zastupitelstva na Praze 10 navštívit. Z nedávné minulosti víme, že ne všichni na Praze 10 mají záchranu Ďolíčku na srdci, a hlasování bude v každém případě velmi těsné. Účast každého z vás proto může být právě tou, která pomůže zastupitelům uvědomit si historický význam Bohemky pro Vršovice a okolí a vychýlí jazýček na vahách na správnou stranu. V případě opětovně zamítavého stanoviska zastupitelů to může znamenat reálné ohrožení budoucnosti Bohemians.