Přípravu začali Klokani výhrou

Trenér Miroslav Koubek zahájil angažmá vítězně.

Přípravu začali Klokani výhrou

O první přípravný zápas nové sezony byl mezi fanoušky velký zájem. Vlastně po celý den bylo v Ďolíčku celkem živo. Dopoledne odstartoval předprodej permanentních vstupenek, po obědě bylo náměstíčko plné ratolestí kvůli dětskému dni a odpoledne se zaplnilo i dospělými fanoušky, to když dorazili na mezinárodní přípravný zápas s účastníkem evropských pohárů, Slovanem Bratislava. Celkem do Ďolíčku přišlo přes patnáct set fanoušků.

Ti byli svědky vyrovnaného fotbalu. Až po necelé půl hodině hry se do obrovské příležitosti dostal Mosquera. Ovšem tváří v tvář brankáři Krnáčovi se pravačkou neprosadil. Litovat jsme nemuseli, neboť k odraženému míči se dostal stoper Gajič, jehož tečovaná střela již skončila za zády brankáře Slovanu.

Za pět minut bylo ještě veseleji. Po standardní situaci Jiráska ve vápně vyskočil nejvýše opět Gajič a brankář Krnáč se pouze ohlédnul. Klokani vedli 2:0 a svého soupeře již do ničeho nepustili.

Do druhé půle trenér Koubek vyslal na hřiště hned pět nových hráčů, za to Bratislava vystřídala jen jednou. Slovenský tým bral tento zápas jako generálku před prvním předkolem Evropské ligy a ve druhé půli se obraz hry vyrovnal. Hrálo se především ve středu hřiště. Až po hodině hry se před Fryštákem ocitl Savičevič, ovšem na brankáře Bohemians si nepřišel, ten předvedl perfektní zákrok. Stejně jako vychytal o patnáct minut později Scheta.

Až pár minut před koncem se prosadil Pinte. Ten s přispěním teče a především štěstí překonal Fryštáka, který tak neměl šanci. Fanoušci v Ďolíčku již jinou šanci neviděli, a byli tak svědky vítězného zahájení sezony.