Bohemka remizovala se Sokolovem

Klokani odehráli v Blšanech další přípravné utkání.

Bohemka remizovala se Sokolovem

První červencovou středu si ke svému přípravnému utkání pozvala Bohemka Baník ze Sokolova. Týmy se střetly na hřišti v severočeských Blšanech, výkop dopoledního utkání byl stanoven na 11 hodin. Trenér Miroslav Koubek k utkání nominoval také dva nově testované hráče. Martina Haška (r. 1995) ze Sparty a srbského útočníka Dejana Djordjeviče (r. 1992) z FK Sloboda Užice. Prvně jmenovaný přivedl Klokany na hřiště v roli kapitána týmu, pokladník Michal Šmíd tak může oprášit týmovou kasu.

FK Baník Sokolov - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:0)
FK Baník Sokolov - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:0)
Utkání začalo pod taktovkou sudího Ivana Teubera velmi svižně a hned v první minutě se zpoza vápna ukázal táhlou přízemní střelou Švec. Jeho pokus skvěle u tyče vytáhl na roh slovenský gólman Belaň. Martin Hašek se poprvé představil divákům v páté minutě, i jeho pokus však Belaň na dvakrát zkrotil. Za další tři minuty našel Švec křižným balónem přes polovinu hřiště na levém křídle Havla, ten si narazil s Jiráskem, ale pak vystřelil vysoko nad.

Rozhodčí Teuber přisoudil utkání anglický režim, spousta hraničních zákroků tak zůstala nepotrestána. Navíc v 15. minutě upřel Bohemce pokutový kop za evidentní hraní rukou jednoho ze sokolovských. Žlutočerní se k první šanci dostali až v 17. minutě, z rohového kopu však Zlámala v brance Bohemians neohrozili. Po dvaceti minutách přešel Havel na levé straně přes polovinu hřiště, předložil míč ve vápně Haškovi, ten však zakončit nedokázal. Pak se ke slovu dostal Tomáš Čížek. Nejdříve hlavičkoval mimo tři tyče po centru Dostála, později se pokusil překvapit Belaňe střelou obloučkem z dvaceti metrů a nakonec zahrával přímý kop z hranice 25 metrů. Trefil však jen zeď na hranici pokutového území. Dvě minuty před poločasovou pauzou musel na zem také Zdeněk Zlámal. Přeučil poslal z pravé strany centr na zadní tyč, Zlámal si s ním však poradil. Poslední šanci první půle měl opět Čížek, když zahrával přímák z hranice šestnáctky po faulu na Haška. Jeho technická střela minula roh branky o půl metru.

FK Baník Sokolov - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:0)
FK Baník Sokolov - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:0)
První poločas byl převážně v režii Klokanů, vytvořené šance se však v gól přetavit zatím nepodařilo. Do druhé půle poslal kouč Koubek na hřiště šest nových hráčů. Do branky Fryštáka, novou stoperskou dvojici Šmíd - Hradecký, Švece nahradil Jindřišek, Jiráska Hubínek a Čížek přenechal své místo na pravém kraji zálohy Bergerovi, který přišel do Bohemky před týdnem z Dukly Praha. Právě Berger převzal od Haška kapitánskou pásku, i on tak musel po utkání za Šmídem uhradit závazky.

Druhá půle začala opatrněji a do první příležitosti se dostali opět Klokani. Hašek centroval a čerstvý gólman Dvořák si připsal první zákrok. Po pěti minutách se o rychlý protiútok pokoušeli i sokolovští, obrana Bohemians je však před vápnem zastavila. V 57. minutě se na pravém křídle uvolnil Berger, levačkou odcentroval a na odražený míč si kousek za vápnem z druhé vlny naběhl Dostál. Z osmnácti metrů napálil míč z první a ten se zastavil až v síti v pravém horním rohu - 1:0.

FK Baník Sokolov - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:0)
FK Baník Sokolov - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:0)
Po hodině hry nahradil Djordjeviče na hrotu Matúš Mikuš. Krátce na to přihrál Berger vpravo Křapkovi, pravý bek si míč navedl na střed a z dvaceti metrů vypálil. Gólman Dvořák se pověsil do vzduchu a míč vytáhl nad břevno na roh. V 77. minutě zatáhl balón do vápna Bohemky Krlička, vystřelil po zemi, Fryšták ale bez problémů chytil. Deset minut před koncem měl šanci ke střele Hašek, dlouho však váhal a obránci Sokolova míč uklidili na roh, z něj se Klokani prosadit nedokázali. Nic nenasvědčovalo zvratu v utkání, když najednou v 87. minutě z ojedinělé příležitosti poslal míč po zemi do malého vápna Bezdička a pro Průchu už nebyl problém uklidit míč do sítě Bohemians - vyrovnáno 1:1.

V poslední minutě měli ještě příležitost zelenobílí, přímý kop z 25 metrů rozehrál Berger, obránci Sokolova však už nic vážnějšího Bohemce nedovolili a utkání tak před stovkou diváků skončilo smírně 1:1.