Bohemka prohrála rozdílem branky

Svěřenci trenéra Miroslava Koubka se prosadili až v závěru.

Bohemka prohrála rozdílem branky

K prvnímu přípravnému utkání v Německu nenastoupili ze zdravotních důvodů Daniel Krch se Zdeňkem Linhartem, naopak na lavičce byli připraveni mladí Kostka a Šetina, kteří do utkání zasáhli v průběhu.

Do první větší příležitosti se dostal náš třetiligový soupeř. Baumgart si ovšem v poslední chvíli naštěstí ukopnul míč. Po dvaceti minutách si přibližně dvaadvacet metrů od branky postavil míč ke standardní situaci Mikuš. Míč z jeho kopačky letěl přesně na břevno.

O pár minut později špatně odhadl vysoký míč brankář Kunz, při výběhu mimo vápno ho minul, ovšem před dotírajícím Mikušem s Bergrem odkopl obránce míč do bezpečí. Pět minut před koncem poločasu se ale ze standardní situace dokázal prosadit soupeř, hlavičkující Dnneberg měl ve vápně příliš prostoru a otevřel skóre utkání.

Do konce půle ovšem měli Klokani ještě dvě příležitosti srovnat krok. Nejdříve to zkoušel podobně hlavou Švec, ale brankář soupeře si připsal úspěšný zákrok. Těsně před koncem poločasu zasekl Mikuš dobíhajícímu obránci na hranici vápna, ale následnou střelou minulou jen těsně tyčku.

Druhý poločas začali aktivněji zelenobílí, ale v 58. minutě se prosadil soupeř. Útočník Türpit našel před prázdnou bránou volného Frahna a pro něj nebyl problém zvýšit skóre na 2:0. O chvilku později trenér Köhler hromadně vystřídal a živěji působil právě náš páteční soupeř.

I přesto se do větší příležitosti dostal Čížek, který utekl obraně, poté zasekl vracejícímu se Kochovi, ale jeho následnou střelu zblokoval před brankářem stoper Mbende. Po zbytek utkání byly obrany již pozorné, a když vypadalo, že se skóre již měnit nebude, udeřili Klokani po rohovém kopu. Po nakrátko rozehrané standardní situaci se míč dostal k Jindřiškovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě a upravil konečné skóre na 1:2.