Bohemians posilují útočné řady

Do Bohemky přichází Siim Luts a Jan Kuchta.

Bohemians posilují útočné řady

V pátek se trenéru Koubkovi přihlásily na tréninku dvě nové tváře. Dres Bohemky poprvé oblékli ofenzivní záložník Siim Luts z Levadie Tallinn a útočník Jan Kuchta ze Slavie Praha. Detaily ohledně podmínek jejich působení budou doladěny během nadcházejícího víkendu.

Sedmadvacetiletý zkušený internacionál Siim Luts byl dlouhodobě jedním z nejkvalitnějších ofenzivních záložníků estonské ligy. V loňské sezóně nastřílel jedenáct branek a stal se tak druhým nejlepším kanonýrem svého klubu. Celkem má na svém kontě v estonské nejvyšší soutěži 34 gólových úspěchů a dva ligové tituly ještě v dresu Flory Tallinn. Mimo svou vlast strávil dva roky své kariéry i ve švédské lize v dresu IFK Norrköping. Stihl nasbírat i 29 startů za reprezentaci Estonska.

Za Levadii Tallinn ještě odehrál oba zápasy Evropské ligy proti Slavii Praha, po včerejší odvetě už v Praze zůstal. Trenér Koubek s ním počítá na levou stranu zálohy Bohemians. Okolnosti jeho příchodu byly přitom poměrně neobvyklé, dá se říct, že se do Bohemky vrátily příhody z dob legendárního Zdeňka Svobody. "Po zápase jsem se prostě objevil v kabině Levadie, vzal jsem mu tašku s věcmi a odvedl ho na hotel," vypráví sportovní ředitel Miroslav Držmíšek. "Siim zamával svým nic netušícím spoluhráčům, a do letadla už je nedoprovodil. O jeho příchod usilujeme už měsíc a půl, podmínkou však bylo, že Levadia musí vypadnout z Evropské ligy. V podobě gólů a asistencí s ním z Levadie odchází 24 loňských ligových branek, měl by být produktivnější než Mosquera. Na druhou stranu zálohy jsme přivedli desetigólového Bergera, takže si slibujeme, že tito dva hráči nám přinesou potřebnou produktivitu," doplňuje Držmíšek.

Jan Kuchta je jako ročník 1997 investicí do budoucnosti. Rodák z Jičínska byl ve velmi raném věku stažen do regionální mládežnické akademie RMSK Cidlina, kde si pro talentovaného útočníka v žákovských kategoriích sáhla pražská Sparta. Následně však zakotvil v 16 letech u konkurentů ve Slavii. Tam si prošel dorosteneckými kategoriemi a v loňské sezóně se již v 18 letech přesunul do Juniorské ligy, kde vstřelil 6 branek. V podzimním utkání Slavie s Bohemkou si připsal svůj první a zatím poslední ligový start za dospělé, když odehrál ve vršovickém derby 12 minut. Před letošní ligovou sezónou o něj měla zájem Karviná, nakonec však opustil polské pohraničí a zamířil o mnoho blíže, na břeh Botiče. Kuchta je reprezentant ČR ve všech věkových kategoriích, v loňské sezóně nastoupil s lvíčkem na prsou v rámci turnajů ME do 19 let šestkrát a vstřelil 3 branky.I díky tomu byl mezi trojicí nominovaných na ocenění Dorostenec roku, jež nakonec získala naděje Ajaxu Václav Černý. "Je to gólový hráč. Znám ho šest let a pro mě je to obrovský příslib do budoucna. Má perspektivu a velký talent, který u nás, věřím, plně rozvine," komentuje příchod Kuchty Miroslav Držmíšek.

Přejeme oběma novým členům klokaní rodiny hodně úspěchů a mnoho gólové radosti prožité s fanoušky v Ďolíčku!