Generálka se vydařila

Po tuhém boji zaznamenali Klokani vítězství.

Generálka se vydařila

Na generálku před ligou si Klokani pozvali celek hrající Fotbalovou národní ligu FK Pardubice. Mohlo by se zdát, že půjde o jednoznačné utkání, ale první poločas tomu rozhodně nenasvědčoval. V základní sestavě se u Bohemians oproti standardům loňské sezóny objevil v bráně Tomáš Fryšták, pravý kraj obrany zaujal Antonín Křapka, pravou zálohu si vzal pod svůj patronát Tomáš Berger a levou stranu opanoval Siim Luts.

Bohemians Praha 1905 - FK Pardubice 2:1 (0:1)
Bohemians Praha 1905 - FK Pardubice 2:1 (0:1)
Od úvodního hvizdu byla hra k vidění především ve středu pole a ani jeden z týmů se nehnal do svéhlavého útoku. Vytržením z letargie byly chyby obrany Pardubic. Nejprve po deseti minutách hry poslal Mikuš volný přímý kop do boční sítě a poté ho následoval Havel, jehož centr proskotačil malým vápnem a brankář Knobloch si míč málem srazil do vlastní brány. Naštěstí pro hosty ale stihl ještě s přispěním obránce zakročit. 

Když se nepodařilo vsítit Bohemce, zaúřadoval tým z Pardubic. Adam Fousek jemně lízl na přední tyči míč zahraný z rohového kopu a rozvlnil síť za Fryštákem. Klokani chtěli ještě do poločasu srovnat, což se jim málem po akci Lutse podařilo. Berger si ale v dobré pozici špatně zpracoval míč a následná dorážka Havla už změtí těl neprošla. 

Nezáviděníhodné skóre se chystali změnit do druhé půle noví hráči Dostál, Čížek a Hašek. A právě Čížek by hybatelem veskrze všech útoků Bohemians. Nejprve se střelecky nedařilo Bergerovi a Haškovi, pak ale přišla chvíle Čížka, který pronikl po přihrávce Gajiče a oslovil svým centrem Mikuše. Ten se nemýlil a v akrobatické pozici poslal balón k zadní tyči, vyrovnáno.
Bohemians Praha 1905 - FK Pardubice 2:1 (0:1)
Bohemians Praha 1905 - FK Pardubice 2:1 (0:1)


Hned po první brance Klokanů však ještě zahrozili hosté, kdy Řezníček hlavou trefil břevno. To bylo ale již takřka vše, co se Pardubicím v útoku povedlo. Do hry přišlo dvacet minut před koncem několik nových hráčů, v zelenobílém dresu to byl Jan Kuchta. Bohemka stupňovala tlak, a to se jí nakonec vyplatilo. V devětasedmdesáté minutě přetažený centr skončil u Bartka, který jej vrátil zpět do ohně. Tam se v houfu obránců nejlépe zorientoval Jindřišek a procpal balón do brány. Klokani byli ve vedení a ještě jednou se blýskl Čížek. Veterán od Botiče se uvolnil na hranici velkého pokutového území a vyslal dělovku, která dala pořádně zabrat brankáři Stejskalovi. Tím byl dokonán účet i druhého poločasu a Bohemka tak může vyhlížet ligu s vítězstvím z generálky.