Luts přestupuje do Bohemians

Estonský záložník podepsal ve Vršovicích smlouvu.

Luts přestupuje do Bohemians

V pátek jsme zveřejnili na oficiálních stránkách informaci, že se k mužstvu připojil estonský reprezentant Siim Luts. Ten se českým fanouškům představil již v rámci Evropské ligy, když s mužstvem Levadia Tallinn narazil na sousední Slavii. Po čtvrtečním utkání ovšem zůstal v Praze a okamžitě se připojil k dalším hráčům Bohemians.

Dnes již můžeme potvrdit, že sedmadvacetiletý Siim Luts podepsal s Bohemians smlouvu a jeho původně krátká návštěva Prahy se protáhne. „Jde o přestup a hráč se upsal klubu na dva roky,“ upřesnil sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

Luts přestupuje do Bohemians
Luts přestupuje do Bohemians
Jedná se o reprezentanta Estonska, doposud hráče základní sestavy Tallinnu. Slibujeme si, že minimálně plnohodnotně nahradí Mosqueru,“ upřesňuje Držmíšek, že s ním sportovní úsek počítá na levou stranu zálohy namísto jihoamerického křídelníka, který v průběhu letní přípravy odešel z Vršovic domů do Kolumbie.

V loňské sezoně nastřílel jedenáct branek, a stal se tak druhým nejlepším kanonýrem svého klubu. Celkem má na svém kontě v estonské nejvyšší soutěži 34 gólových úspěchů a dva ligové tituly ještě v dresu Flory Tallinn. Mimo svou vlast strávil dva roky své kariéry i ve švédské lize v dresu IFK Norrköping. Stihl nasbírat i 29 startů za reprezentaci Estonska.

Po nedělním utkání bylo již rozhodnuto, že Bohemka o estonského záložníka jeví velký zájem. „Jsem rád, že se podařilo administrativně dotáhnout přestup do konce. Nemalou měrou se na tom podílel Filip Zíka z Global Sports, který hráče v České republice zastupuje,“ doplnil Miroslav Držmíšek.