Předsezónní tisková konference proběhla dnes v Ďolíčku

Darek Jakubowicz, Miroslav Držmíšek a Miroslav Koubek se postavili před zástupce tisku.

Předsezónní tisková konference proběhla dnes v Ďolíčku

Po úvodním slovu tiskového mluvčího Tomáše Mutinského pokračoval rozpravou sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.
Tisková konference v Ďolíčku
Tisková konference v Ďolíčku


"Pohyb v kádru, který proběhl, byl nestandardní. Bylo neúměrně moc odchodů i příchodů. Trochu jsme zaplatili daň za loňský úspěšný závěr sezóny, kdy jsme hráli kvalitní fotbal s kvalitními fotbalisty. Klub se rozvíjí a jde dopředu, rozvíjí se i tréninkové centrum, vše má správný směr. Hlavní změny nastaly s odchodem trenéra Pivarníka. To nejdůležitější, co jsme tu měli, bylo starat se o to, kdo nahradí trenéry. Tuto nelehkou roli převzal Míra Koubek, který je zkušeným trenérem a jen tak něco ho nepřekvapí."

Následně se Miroslav Držmíšek vyjadřoval ke složení realizačního týmu a hráčského kádru. 

"Míra si vybral svoje spolupracovníky - Zacha, Korytáře a Kostelníka. Z minulého realizačního týmu zůstal vlastně jen Slezák. Odchody hráčů tu byly chtěné i nechtěné. Těch odchodů bylo nakonec, tuším, dvanáct. Vyzdvihl bych především Acostu a Mosqueru, brankář Zlámal byl rovněž velkou oporou. Hráči přicházeli do přípravy postupně, což nebylo jednoduché. Byli tu hráči na hostování (Fryšták a Švec), které jsme získali na přestup. Na hostování jsou tu Křapka s Linhartem. Dotažené bylo také hostování Martina Haška ze Sparty. Brankář Viktor Budinský se již zapojil do přípravy s týmem a jeho působení v Bohemians je v tuto chvíli administrativní záležitostí. S mužstvem trénují také Jiří Jeslínek a Jan Kuchta. U Kuchty probíhají jednání se Slavií. Jeslínek se připojil včera a věříme, že u nás bude taktéž působit. Je tu vlastně osm nových hráčů, pro mě jako sportovního ředitele je to vlastně adrenalinový sport. Během roku to ale budeme chtít stabilizovat tak, aby nás tyto problémy nadále netrápily."

Tisková konference v Ďolíčku
Tisková konference v Ďolíčku
Svou řeč přednesl i nový trenér Miroslav Koubek.

"Já mohu jen potvrdit, že příprava byla nestandardní, frekvence změn byla ohromně vysoká. Ze začátku to tak nevypadalo, nakonec se to vyvinulo takto. Splnil se však tréninkový plán, z čehož mám radost. Horší byl ale stav jednotlivých hráčů, u některých jsem v zápasech viděl, že nejsou úplně fit. Někdy bylo docela dobrodružné sehrát všechny nové hráče dohromady. Nejsou to špatní fotbalisté, občas se však objevil otazník. Věřím ale, že realizační tým tohle dokáže rychle zredukovat. Atmosféra je výborná, tréninkové prostředí v Uhříněvsi dostačující, klub rodinný. Vše prostě klape."

Po začátečním představení přišla na řadu i rozprava se zástupci tisku.

Miroslav Držmíšek reagoval na otázky ohledně odchodů jednotlivých hráčů: "Nebudu lhát, odchody typu Zlámal, Čögley, Mosquera, Acosta, Schick jsou pro Bohemku zásadní, do této kategorie spadá i Lulič. To byly odchody, které jsme nechtěli, stejně jako konec kariéry talentovaného brankáře Dočekala. Že odejde Schick jsme předpokládali, přerostl Bohemku a bylo jasné, že se posune dál. S Acostou jsme byli domluveni na dvouleté smlouvě, i u Mosquery to tak bylo. Čögley se rozhodl vrátit na Slovensko kvůli přítelkyni."

Sportovní ředitel následně zodpověděl i dotaz na příchod útočníka Pulkraba: "Tento hráč byl v našem hledáčku, jednali jsme o něm se Spartou. Zůstal ale na Letné a čeká se, jak se to vyvine dál. Dokud ale Sparta hraje evropské poháry, chce si Pulkraba ponechat."
Tisková konference v Ďolíčku
Tisková konference v Ďolíčku


Na přetřes přišla i dohoda s Plzní po odchodu trenéra Pivarníka, i teď se vyjádřil pan Držmíšek: "Dohoda spočívá v tom, že když budou vyřazovat nějakého hráče, budeme s ním jednat jako první. Z vyřazovaných hráčů jsme měli zájem o jednoho, nicméně ten po dobu evropských pohárů v Plzni i nadále zůstává. Není to o tom, že by Plzeň své závazky vůči nám neplnila, ale hráče, kteří by nám pomohli, si na západě Čech ještě nechávají."

Miroslav Držmíšek ztratil pár slov i o Siimu Lutsovi: "Dostali jsme na něj tip, který trenéři prověřili. Zájem přišel právě od trenérů, kdy jsme hledali náhradu za Mosqueru. Podmínkou jeho příchodu k nám bylo, že Levadia vypadne z evropských pohárů, což se stalo."

Na Miroslava Koubka směřoval dotaz na brankářskou jedničku: "Zatím neřeknu, který začne. Jako první se to dozví sami brankáři ode mě. Budinského sleduji, Fryštáka jsem viděl v přípravě."

Tím byla zakončena první část tiskové konference. Na tu po malé pauze navázalo sezení, ve kterém se mluvilo o situaci ohledně stadionu.