Klokani podepsali nového útočníka

Jiří Jeslínek podepsal před prvním kolem smlouvu ve Vršovicích.

Klokani podepsali nového útočníka

Osmadvacetiletý útočník přichází do Bohemians z rumunského klubu Rapid Bukurešť, který se nenachází v ideálním stavu a hrozí mu pád do nižších rumunských soutěží. I z tohoto důvodu z klubu odchází někteří hráči. O Jiřího Jeslínka byl v české lize velký zájem, nakonec ale bude působit v Bohemce. „Jeslínek přichází jako volný hráč. Máme deficit v útočné řadě a jeho výhodou je, že může hrát zprava, zleva i z prostředka,“ komentuje jeho příchod sportovní ředitel Miroslav Držmíšek. „V jeho prospěch hraje především univerzálnost. Podepsali jsme s ním smlouvu do 30. 6. 2018,“ dodal detaily nově podepsaného dvouletého kontraktu Držmíšek.

Kariéru začínal na Dukle a v deseti letech přestoupil do Sparty. K prvnímu prvoligovému duelu nastoupil již v roce 2005, ovšem poté putoval několikrát na hostování. V roce 2008 zamířil na Střížkov, kam ho poslal jeho mateřský klub na hostování. „Jako mladý hráč jsem neměl šanci hrát na Spartě a bylo mi řečeno, že o mě má Střížkov zájem. Pro mě byla nejdůležitější herní praxe. Já chtěl hrát a neměl jsem příliš na výběr. Byl jsem tam poslán,“ vysvětluje osm let starou situaci Jiří Jeslínek.

Poté následovaly zahraniční štace. Nejdříve Ukrajina, Kazachstán, Slovinsko a naposledy Rumunsko. „Vypadá to, že klub zanikne, nebo bude hrát maximálně čtvrtou ligu. Navíc mi sedm měsíců neplatili, už jsem se tam nechtěl vrátit,“ popisuje aktuální dění v Bukurešti. Nyní přichází do Vršovic, kde podepsal dvouletou smlouvu.

Bohemka TV