Liga konečně zase zpět

V prvním utkání nového ročníku prověří Klokany Hradec Králové. 

Liga konečně zase zpět

Období přípravných zápasů, přestupových spekulací, tmelení kádru a hlavně čekání na zelenobílé borce na hřišti v soutěžním utkání konečně končí. Klokany hned v úvodu prověří staronový klub v nejvyšší soutěži FC Hradec Králové. Východočeši v loňském ročníku Fotbalové národní ligy skončili na druhém místě se ziskem 59 bodů, což jim zajistilo tříbodový náskok na třetí místo a postup. Tým vedený trenérem Milanem Frimmelem se bude spoléhat především na kádr z poslední úspěšné sezóny, jelikož ho doplnilo jen pár hráčů. Jmenovitě třeba obránce Jan Mudra, jenž ještě loni nastupoval za Příbram a Liberec, robustní útočník Libor Žondra, který sbíral starty především v druhé nejvyšší soutěži v dresu Znojma a hlavně Milan Černý, donedávna záložník Slavie, jenž si připsal i tři starty a jednu branku v reprezentaci. 

Tisková konference v Ďolíčku
Tisková konference v Ďolíčku
Všichni doufají, že se nebude opakovat loňský start, kdy do Ďolíčku zavítal taktéž nováček soutěže Zlín a odvezl si jednobrankovou výhru. V totéž věří i ředitel klubu Darek Jakubowicz, který se podobně vyjádřil na včerejší tiskové konferenci: "První zápas jsme už snad pět let nevyhráli, chceme, aby to letos nedopadlo stejně." Nejinak smýšlí i nová postava na lavičce Bohemians Miroslav Koubek: "Nežádám o trpělivost, chceme hned od začátku podávat výkony, kdy hráči jezdí po zadku a hrají poctivě. Když budou hráči bojovat, tak to fanoušci ocení," ukazuje trenér Klokanů zamýšlenou cestu: "Budou-li hrát všichni až na krev, lidi to bude bavit a budou nám věřit."

Dle slov Miroslava Koubka ale lze očekávat trochu rozdílný herní styl oproti poslední sezóně: "Odešla nám jihoamerická krev, která přinesla jinou typologii do hry, Bohemka teď bude jiná. Ta tvář, na kterou se díky nim navázali i ostatní, zmizela. Přišli ale jiní hráči, kteří mají velký potenciál a já jim věřím," dal kouč Klokanů nahlédnout do možného nového herního projevu.
Bohemians 1905 - Hradec Králové 0:0 (0:0)
Bohemians 1905 - Hradec Králové 0:0 (0:0)


Hráči Bohemians se ale i přes vidinu možného slabšího soupeře budou muset hodně snažit, jelikož bilance posledních let Klokanům nepřeje. Sice Bohemka s Hradcem doma prohrála naposledy v roce 1997, na výhru však čeká už dlouhých šest let - posledním úspěchem bylo vítězství v Edenu 1:0 po brance Škody. Dalších pět soutěžních klání, když budeme počítat i vystoupení v poháru, výhru nepřineslo. Dají-li nám hráči zavzpomínat na rok 1982 a vysoké vítězství 7:1 po čtyřgólovém představení Příložného, to se můžete dozvědět už v neděli.

Zápas začíná 31.7. v 17:00 v Ďolíčku. Jako hlavní sudí družstva na hřiště přivede pan Pavel Franěk, asistovat mu budou pánové Radek Kotík a Zdeněk Dobrovolný.