Koubek: Sparta nás nenechala vydechnout

Trenéři hodnotili sobotní pražské derby.

Koubek: Sparta nás nenechala vydechnout

Jako první se dostavil na tiskovou konferenci kouč AC Sparta Praha Zdeněk Ščasný.

"Už to z naší strany vypadalo lépe, i když tam stále byly chyby a ztráty, kterých se musíme vyvarovat," reagoval i na nepříliš povedený úvod sezóny: "Měli jsme dost náběhů za obranu, bylo to pracovité, hráči podali dobrý výkon. Už v Teplicích jsme cítili, že to jde nahoru," zmínil pan Ščasný bezbrankovou remízu z minulého týdne.

Představil i hlavní cíle družstva v posledních dnech: "Během týdne jsme se věnovali zakládání útoků, abychom drželi míč na zemi. Je to důležité vítězství před zápasem v Dánsku, nečeká nás tam nic jednoduchého, i když bereme roli favorita," vzhlédl již dopředu k utkání kvalifikace Evropské ligy se SonderjyskE: "Je zároveň dobře, že jsme podruhé za sebou venku neinkasovali."

Tisková konference v Ďolíčku
Tisková konference v Ďolíčku
Svého souputníka v trenérském řemesle za malou chvíli následoval Miroslav Koubek.

"Sparta byla dnes v úvodu velmi dobrá, nenechala nás vydechnout," pochválil soupeře z Letné: "Asi to byl jejich scénář rychle rozhodnout, aby pak pošetřili síly, na to jsem hráče upozorňoval. Nebyli jsme ale schopni se z těch kleští dostat, soupeř byl u většiny odražených míčů," nenechal na svých svěřencích nit suchou: "My jsme jim to pak usnadnili druhým gólem, když v takovém utkání dáte soupeři dárek jako Gajič, tak je to těžké."

"Bez druhého gólu by to asi bylo více dramatičtější," soudil, že už po druhé brance bylo takřka rozhodnuto: "Když však soupeř jede ve sprintu a umí kopat, tak je to těžké. Snoubilo se velké nasazení Sparty a její kvalita," nepřestal trenér Koubek hlavně chválit druhý celek: "Naše sestava byla také slabší než v Plzni, i když brankář Fryšták to zvládl velmi dobře, tam nebylo oslabení."