V sobotu zabojovat na Slovácko

Celek z Uherského Hradiště přivítá na svém hřišti Klokany.

V sobotu zabojovat na Slovácko

Jeden z nejdelších výjezdů čeká o víkendu na Klokany, konkrétně do Uherského Hradiště. Celek Slovácka před sezónou neprošel výraznou obměnou kádru, nicméně několik velkých změn se přeci jen událo. Tou nejzásadnější je rozhodně ukončení kariéry kanonýra Libora Doška, který tvořil hlavní ofenzivní sílu týmu. Druhá velká rošáda se udála na trenérské lavičce, kdy po dlouhých letech skončil Svatopluk Habanec, jehož nahradil Stanislav Levý. Nezanedbatelným odchodem je ještě Jiří Valenta, který od nové sezóny hájí barvy Mladé Boleslavi, naopak dnes Slovácko upeklo hostování Juraje Chvátala ze Sparty, jenž působil v Uherském Hradišti i v minulém roce.

Bohemians Praha 1905 - 1.FC Slovácko 2:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - 1.FC Slovácko 2:0 (0:0)
To Bohemka měla v poslední době problémy se zdravím hráčů. Na delší dobu je mimo Tomáš Berger a i další plejeři v předchozích utkáních laborovali se zraněními. "Až na jeden případ, který bych nechtěl specifikovat, je mužstvo v pořádku," přiblížil aktuální situaci trenér Miroslav Koubek: "Budou moci hrát i Hašek s Budinským, kteří absentovali proti Spartě z důvodu hostování. Ze Sparty tam máme ještě jeden šrám, ale to je přesně ten, o kterém bych nechtěl mluvit," dodal, že nejistý start se týká v současné chvíli vlastně jen jednoho hráče: "I Luts už trénuje a bude připraven, otazník je ještě nad tím, kdo nastoupí v bráně, uvidíme."

Jelikož se jedná o náročné cestování, budou mít Klokani mírně upravený program. "Standardně budeme mít předzápasový trénink v pátek po poledni, kde si ještě ukážeme i něco na videu," zodpověděl kouč Bohemians, jak budou probíhat chvíle hráčů před utkáním: "Po tréninku vyrazíme kolem druhé hodiny odpoledne, chceme jet dřív, jelikož je před námi ještě jeden soupeř v podobě dálnice D1."

Slovácko v letošní sezóně dosud nevyhrálo, připsalo si na své konto už ale šest vstřelených branek. "Sledujeme samozřejmě každého soupeře a Slovácko je velmi potentní do ofenzivy," přidal pár slov k tomuto soupeři pan Koubek: "Dvě branky dali na Spartě, dvě Dukle a dvě Jablonci. Největší nebezpečí je tedy v ofenzivní síle, ale zase sedm obdržených branek naznačuje, že se dají v jejich hře nalézt skuliny," zakončil povídání o protivníkovi Miroslav Koubek.
Bohemians Praha 1905 - 1.FC Slovácko 2:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - 1.FC Slovácko 2:0 (0:0)


Zápas začíná v sobotu 20.8. v 16:00. Hlavním rozhodčím bude pan Pavel Julínek, asistovat mu budou pánové Michal Myška a Stanislav Pochylý.

Bohemka jede na Slovácko a podle bookmakerů Fortuny není favoritem. Na její vítězství si lze vsadit v kurzu 4,15, remízu můžete na tiketu u Fortuny mít v kurzu 3,3, výhra moravského družstva je honorována kurzem 1,9. Podíváme-li se však na sázkovou příležitost, že Bohemka vstřelí branku, zde už jsou prognózy pro Klokany příznivější: na radost fanoušků Bohemky ze vstřeleného gólu je vypsán kurz 1,46. Kompletní kurzovou nabídku Fortuny k tomuto zápasu můžete vidět zde.