Klokani bojovali, o vítězství se však sami připravili

Převaha v zápase nestačila proti Slovácku ani na bod. 

Klokani bojovali, o vítězství se však sami připravili

Bohemka odjela do Uherského Hradiště s již téměř uzdravenou sestavou. Akorát Havla nahradil na levém beku Hašek a v bráně se objevil Budinský, navíc dostal na hrotu příležitost Čížek a do zahajovací jedenáctky se vrátili Luts s Jindřiškem. 

1.FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 2:0 (0:0)
1.FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 2:0 (0:0)
Úvod střetnutí byl tradičně z obou stran opatrný, avšak Klokani měli opticky více ze hry a drželi balón na svých kopačkách. První vlaštovkou byla patnáctá minuta, kdy se odražený míč dostal k Jindřiškovi, jenž neváhal a okamžitě jej poslal na bránu. Jen spojnice břevna a tyče nesouhlasila s jeho pokusem. 

Po Jindřiškově střele se i Slovácko dostalo více do hry, vážnější příležitosti si však nevytvořilo. Byla to tedy znovu Bohemka, která zahrozila. Pět minut před koncem první půle poslal Hašek centr do vápna, který tečoval stoper Rada. Znovu to ale byla branková konstrukce, která vystavila stopku míči v cestě do brány. Tím byl ukončen první poločas a hráči v zelenobílých dresech šli do kabin s pocitem dobře odbojovaného duelu. 

Do druhého herního dějství se již nepodíval Jeslínek, jehož nahradil Kuchta. Čížek se tak posunul do záložní řady a v útoku se chystal operovat právě novic na trávníku. Hra byla i teď poměrně vyrovnaná, hrálo se však více na polovině Slovácka. Když se ale Klokani chystali k největšímu náporu na bránu Slovácka, vlastní chybou se srazili na zem. Budinský špatně odkopl míč, čehož využilo Slovácko rychlým autovým vhazováním, po němž byl ve vápně sám Kerbr. Ten už jen sám ve vápně přehodil brankáře a běžel slavit se spoluhráči vedení v zápase.
1.FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 2:0 (0:0)
1.FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 2:0 (0:0)


I nadále se Bohemka snažila ohrozit bránu celku z Uherského Hradiště, k čemuž se ještě vydal pomoci útočník Mikuš. A hned po příchodu slovenského forvarda velká šance přišla. Dostálův dlouhý aut propadl až na zadní tyč k Haškovi, ten ale v tutové příležitosti poslal míč nad bránu. Klokani i poté chtěli hrát, avšak pozorně bránící domácí jim k tomu už nedali příležitost. Naopak Bohemka na závěr zápasu darovala Slovácku ještě jeden gól. Jirásek ztratil míč jako poslední hráč a Zajíc šel sám na bránu. Jeho střelu Budinský zvládl vyrazit, míč ale dopadl přesně na nohu volného Diviše a ten už jen zasunul balón do prázdné brány. Tím byl dokonán účet zápasu a Klokani tudíž odjeli z Uherského Hradiště s nepořízenou.