Šmíd: Máme se od čeho odrazit

Utkání v Uherském Hradišti popisuje Michal Šmíd. 

Šmíd: Máme se od čeho odrazit

Virtuální Ďolíček přináší pozápasové hodnocení Michala Šmída. Vše v interview.

Dostal jsi se do základní sestavy. Byli jsme jistější v obraně?
To by měl posoudit někdo jiný. Neodehráli jsme špatné utkání. Inkasovali jsme hloupý gól po autovém vhazování, neproměnili svoje šance a prohráli.

Jak fungovala komunikace v obraně?

S Danem Krchem se známe velmi dobře, stejně jako s Martinem Dostálem. Martin Hašek hrál v obraně sice poprvé, ale snažil jsem si ho řídit.

Martin Hašek nastoupil na levém bekovi. Může být pro tak mladého hráče problém, když rotuje v sestavě?
Není to jednoduché, ale dnes to zvládl dobře.

Předvedli jsme dobrý výkon, ale ani tak jsme nevyhráli. Slovácko skórovalo v podstatě z jediné šance. Co chybělo k tomu, abychom aspoň gól vstřelili a uklidnili se?
Lepší finální fáze. Možná tam toho měli trochu víc než jen jednu šanci, ale určitě jsme byli lepší.

Zatím jsme předvedli nejlepší výkon z uplynulých čtyř kol. Co to udělá s psychikou mužstva, když i venku soupeře přehraje, ale stejně to nakonec vyjde vniveč?
Příjemné to není. Když to vezmeme z druhé strany, tak je to lepší než být celý zápas horší a obdržet debakl. Mám pocit, že se máme od čeho odpíchnout.

První branka Slovácka padla z ničeho nic.
Míč skončil v autu a my byli roztaženi. Špatně jsme zareagovali, Eldar Civič rychle vhodil míč do hry na Milana Kerbra, který už byl sám před Viktorem Budinským.

Trefili jsme tyč. Jak jsi to viděl z tvé pozice?
Brankovou konstrukci jsme nastřelili dvakrát. Josef Jindřišek trefil spojnici. Podruhé si ji Slovácko nastřelilo samo. Měli jsme smůlu. Stačily dva centimetry a mohli jsme se dostat do vedení.

Připravovali jste se na Slovácko jinak, než když zde působil Libor Došek?
Nějaké převratné rozdíly v přípravě nebyly. Hrají teď více přímočaře, o to je to nebezpečnější. Až na pár situací jsme si s tím poradili.

Dostával jsi málo příležitostí na konci utkání, když jsi působil na hrotu?
Byl jsem tam asi minutu, takže ani nebylo moc času.

Myslíš, že nám chybí gólový zabiják, který by strhl hru na sebe?
Nevím. V létě odešel Patrik Schick. On se ale také rozehrával déle a nedával góly hned na startu sezóny.

Čeká nás poslední zápas před reprezentační pauzou, do Ďolíčku přijede Jablonec. Co ještě zlepšit abychom si konečně připsali první výhru?
Hlavně se nesmíme dopustit takových laciných chyb, jako tomu bylo dnes, které nás stály tři body. A neopomenutelným aspektem také je, že už musíme konečně skórovat.