Na ligu do Ďolíčku ještě před víkendem

Netradičně již v pátek večer přivítají Klokani Jablonec.

Na ligu do Ďolíčku ještě před víkendem

Celek ze severu Čech je od znovuzrození Bohemky ve vzájemných zápasech s velkým náskokem v předstihu. Klokani jej dokázali porazit pouze dvakrát, přičemž Jablonec kontroval devíti vítězstvími, a to vše uzavírají ještě tři remízy. Statistika ale může být zavádějící, jelikož poslední výhra Jablonce je datována až k únoru 2015, od té doby Bohemka odešla vždy neporažena, poslední zápas v Ďolíčku skončil dokonce výhrou Zelenobílých. I tak ale bude Jablonec těžkým protivníkem, ve svém kádru má hned dva lídry ofenzivních statistik letošního ročníku. Tomáš Wágner je aktuálně se čtyřmi brankami na čele tabulky střelců, to Michal Trávník zase opanuje se čtyřmi asistencemi statistiku nahrávačů.

Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec 2:1 (0:1)
Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec 2:1 (0:1)
Jablonec před sezónou notně posiloval kádr. Odešel sice jeden z tvůrců hry Ruslan Mingazov, jako náhrada ale přišlo hned několik hráčů. Na přestup jsou v Jablonci vytáhlý stoper Martin Kouřil z Baníku Ostrava a záložníci Matěj Končal z Plzně a Mirzad Mehanovič z Mladé Boleslavi. Na hostování ještě soupisku doplnili Josef Bazal ze Slavie a Petr Jiráček s Martinem Novým ze Sparty.

Trenér Klokanů Miroslav Koubek se před zápasem rozhovořil nejen o Jablonci, ale i o přípravě vlastního týmu: "Musíme koukat hlavně na sebe, i když samozřejmě soupeře sledujeme také. Jablonec má hodně zajímavou bilanci, kdy hodně gólů dává i dostává," zhodnotil pan Koubek aktuální statistiku, kdy aktuálně pátý celek tabulky má vyrovnané skóre gólů 9:9: "Jejich taktika je ofenzivní, tedy přestřílet soupeře, hodně ale do statistik také zasahuje zápas 5:3 s Karvinou. Když to vezmu z naší strany, byl minulý zápas na Slovácku velmi nadějný, i když nám to nepřineslo body, lze s tímto výkonem hledět do budoucnosti, jelikož v určitých fázích jsme Slovácko přehrávali," pokračoval trenér Klokanů zmínkou o posledním zápase, kdy naši hráči z vyrovnaného zápasu odešli nakonec poraženi: "Věnujeme se teď hlavně finální fázi v útoku, jelikož ta se nám nedařila, může k tomu dopomoci třeba i Dominik Mašek, nová posila. Uvidíme ale, jestli nastoupí, u něj je to vše ještě otevřené," začal kouč Koubek spekulovat i nad otázkou sestavy: "Mužstvo je v nekomfortní situaci, pokud ale půjde zápas na hřiště vydřít, tak se může týmově prosadit."
Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec 2:1 (0:1)
Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec 2:1 (0:1)


Bohemku v poslední době sužovala četná zranění, třeba takový Tomáš Berger je ještě na delší čas mimo hru. Jak to ale vypadá s ostatními, to věděl Miroslav Koubek: "Ze zdravotního hlediska tam máme nějaké šrámy, ale dá se říct, že je vše v pořádku. Jediný otazník zatím visí nad Michalem Švecem, který má přetrvávající svalový problém," vysvětlil pan Koubek, proč tento hráč nenastoupil už třeba v minulém utkání na Slovácku: "Jestli bude v pátek hrát, to se rozhodneme až v den zápasu."

Zápas mezi Bohemians a Jabloncem začne v pátek 26.8. ve 20:15 pod dohledem kamer ČT sport. Jako hlavní rozhodčí byl nominován pan Pavel Královec, jeho asistenty budou pánové Petr Vysloužil a Valter Boček.

Do Ďolíčku podle Fortuny přijede Jablonec jako favorit s kurzem 2,12 na vítězství. Remízu lze na tiket zařadit v kurzu 3,3, vítězství Bohemky lze hrát v kurzu 3,35. A jak to vidí sázkaři Fortuny? 16 % věří domácím, remízu vložilo na svůj tiket 19 % sázkařů a 65 % věří hostům z Jablonce. Veškeré kurzy na tento zápas můžete vidět zde.