První vítězství v sezoně zařídili debutant s veteránem

Bohemians porazili Jablonec 2:0

První vítězství v sezoně zařídili debutant s veteránem

Páteční večer přivítal v Ďolíčku páté ligové kolo i novou posilu Klokanů. Dominik Mašek s týmem trénoval jen pár dní, přesto ho trenér Koubek nasadil do základní jedenáctky. První šance se Klokani dočkali krátce po úvodním hvizdu. Martin Hašek poslal kolmou přihrávku do vápna a pak už se jen díval, jak míč míří těsně vedle po zakončení Siima Lutse.

Lamentovat nad neproměněnými šancemi mohla obě mužstva. Severočeši zahrozili velikánem Kouřilem po rohovém kopu a Budinský musel zasahovat na brankové čáře. Pod kotlem to zase vřelo, když se před brankou zjevil Mikuš. Slovenský forvard bohužel nedokázal přesně zakončit.

Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec
Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec
Ačkoli Klokanům nešla upřít snaha, k zakončení se i přes výrazně větší držení míče nedostali. Jiráskova střela letěla vysoko nad branku a novic Mašek protáhl brankáře Hrubého u levé tyče. Propagačně vypadal i poslední roh Jablonce v závěru pětačtyřicetiminutovky, pak už hráči dostali za stavu 0:0 krátký pohov.

Enormní snaha, se kterou Bohemians vlétli do druhé půle, okamžitě vyústila ve vedoucí gól. Neuplynula ještě ani minuta, když Dominik Mašek napotřetí překonal za pomoci všech možných prostředků bránící černý val a při svém debutu otevřel skóre.

Jako reakci začali Severočeši okamžitě zatápět. Obrovskou šanci měl střídající Vojtěch Kubista. Jeho zakončení ale brankář Budinský vytlačil na břevno. Na druhé straně hlavičkoval po rohovém kopu Daniel Krch, i on ovšem ztroskotal na brankáři.

Zatímco první střelec byl ze svého gólu nadšený, ten druhý ho neslavil. Deset minut před koncem obral Trávníka o míč pod tribunou čerstvý Jan Kuchta a nadýchaným centrem našel Martin Dostál přímo hlavu dalšího střídajícího. Tomáš Čížek zařídil, že jeho bývalý klub ztrácel už dvě branky.

Tři a půl tisíce diváků v Ďolíčku si konečně mohlo hlasitě užít vydařený zápas a klidnější závěr. Jablonec se nedostal do větší šance. Dlouhé nákopy na Wágnera likvidovali Šmíd s Krchem, vzadu vše jistil Budinský.

Po třech minutách nastavení následovala první vítězná děkovačka v sezoně. Bohemians vyhráli 2:0 a v tabulce mají před reprezentační přestávkou 4 body. Další ligový zápas je na programu za dva týdny opět v Ďolíčku s Brnem.