Koubek: Vyhráli jsme po zásluze

Trenéři obou týmů hodnotí páteční utkání.

Koubek: Vyhráli jsme po zásluze

Prvním z trenérů hodnotil zápas ten z FK Jablonec Zdenko Frťala.

Stejně jako v minulém zápase, tak i dnes jsme nezvládli klíčové momenty zápasu,“ zmínil opakující se problém svých hráčů svého týmu: “V prvním poločase jsme měli tři brankové příležitosti. Neproměníme je a pak dostaneme chvíli po začátku druhé půle branku,“ pokračoval v nespokojené náladě lodivod hostí.

Stále zbývalo ale do konce zápasu spoustu času, abychom s výsledkem něco udělali. Na to, kolik máme zkušených hráčů, a poté se na Bohemce uchýlíme k nakopávaným balónům, s takovým stylem hry se tady nedá uspět,“ nechápal reakci na inkasovanou branku svých svěřenců. “Gratuluji domácím k vítězství, které vybojovali nasazením, což je tady normální a počítali jsme s tím,“ nedal na sobě znát překvapení z herního stylu Bohemians. “Porážka je velké zklamání, ale prohráli jsme po zásluze,“ ukončil své vystoupení na tiskové konferenci hostující trenér.

Po něm zasedl za stůl v tiskovém centru i trenér domácího celku Miroslav Koubek.

Konečně trochu spokojenosti,“ začal na úvod s úsměvem: “S tímto výsledkem jsme jako mužstvo, tak i celý realizační tým velice spokojeni,“ přidal kouč domácího celku. “Zvítězili jsme nad silným Jabloncem, dá se říct, že outsider porazil favorita, což se ve fotbale může stát. Velkou radost mám ale z toho, že to bylo po pěkném výkonu a tři body v náš prospěch jsou zasloužené,“ pokračoval potěšený trenér Bohemians: “Z naší strany se jednalo o zajímavý fotbal.
Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec
Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec
 "Takový fotbal chceme hrát a touto cestou se chceme vydat,“ naznačil cíle týmu: “Postupně doplňujeme kádr v průběhu soutěže, šanci dostávají mladé pušky,“ ukázal svůj pohled na aktuální stav prvního týmu Bohemians. “Jsem s hráči na tréninku a vidím i při zápase, že v tomto mužstvu je skrytá kombinační síla, která se v úvodu zápasu projevila,“ chválil své svěřence zkušený lodivod: “Byly tam ale také pasáže, kdy jsme se museli bránit tlaku Jablonce. Hlavně po té první brance, když nás hostující tým zatlačil na deset minut, navíc trefil brankovou konstrukci,“ viděl slabší chvíle svého mužstva. “My jsme ale za vítězstvím šli, toužili po něm. A štěstí se k nám postavilo čelem. V určitých fázích zápasu jsme ho potřebovali a měli ho. Do budoucna je dnešní výkon velmi nadějný,“ zakončil své hodnocení zkušený trenér.