Dorostenci reprezentovali Klokany v Maďarsku

Kategorie U16 sehrála mezinárodní turnaj v Györu.

Dorostenci reprezentovali Klokany v Maďarsku

Od pátku do neděle jsme odehráli kvalitně obsazený turnaj pro kategorii U16 v maďarském Györu. Turnaje se zúčastnilo celkem osm týmů ze šesti různých států.

V prvním utkání jsme narazili na slovenský tým FC DAC (Dunajská Streda). Po poločase jsme prohrávali 0:2, nicméně v druhé půli předváděli hráči výborný výkon a dvěma góly Nejeschleby se nám podařilo srovnat na 2:2, v závěru utkání jsme byli blízko vítězství, ale naskytnutou příležitost jsme neproměnili.

V druhém utkání jsme nastoupili proti domácímu týmu ETO FC Györ. V úvodu utkání byl soupeř lepší a dostal se do vedení 1:0. V druhém poločase jsme hru vyrovnali a měli příležitosti na srovnání skóre, nicméně platilo pořekadlo „nedáš – dostaneš“ a pár minut před koncem jsme dostali druhý gól.

V třetím utkání nás čekal tým z Itálie, SS Lazio, soupeř jednoznačně nejzvučnějšího jména, což se ukázalo jako problém. V prvním poločase jsme se soupeře zalekli, soupeř se dostával do šancí převážně z našich chyb, výsledkem toho byly tři inkasované branky. Do poločasu se nám podařilo snížit zásluhou Musila. V druhém poločase jsme hru, i změnou rozestavení, vyrovnali, ale soupeř si již výsledek pohlídal.

V utkání o umístění na nás čekal tým z Rakouska, Rapid Vídeň. V zápase se naplno projevila naše marodka, když jsme mohli využít již jen dvou střídání do hry. Rapid produkoval výbornou hru, většinu času trávil na míči, my se snažili ihned po zisku míče přejít do protiútoku. Bohužel se nám nedařilo a Rapid byl jednoznačně lepším týmem, z několika šancí proměnil dvě, a utkání tak skončilo 2:0.

Celkově jsme sice skončili na osmém místě, nicméně turnaj bereme velmi pozitivně. Ukázalo se, že dokážeme hrát úseky hry vyrovnaně i se silnými zahraničními celky. Zároveň vidíme, že ke zlepšení vede jen neustálá práce v každém tréninku.

Reprezentovali hráči: Pospíšil, Slanina, Freisler, Marhoul, Dostál, Pittauer, Plíšek, Musil, Vaněk, Nejeschleba, Čakurda, Horák, Štěpánek F., Štěpánek J., Vitarigov, Yukhymenko, Artimovič.

Realizační tým: Fajfr, Novotný, Mrkos.