Mašek: Byli jsme lepší

Utkání hodnotí Dominik Mašek.

Mašek: Byli jsme lepší

V pozápasovém interview byl tentokrát vyzpovídán Dominik Mašek. Nabídl svůj pohled na samotné utkání, a také porovnal českou a holandskou ligu. Vše se dočtete v rozhovoru.

Jaké to bylo utkání?
Na začátku jsme to měli těžké, i kvůli počasí. Bylo to hodně o běhání. Chtěli jsme více vyhrát než Brno, byli jsme agresivnější. V prvním poločase jsme dali tři rychlé góly za sebou a to asi hráče Brna zlomilo a po přestávce už jsme jen kontrolovali hru. Celkově jsme byli lepší, protože jsme branku nedostali. Zvládli jsme a to a získali důležité tři body.

Ve druhé půli jsi měl velkou šanci.
Rychle jsme rozehráli přímý kop po faulu. Přihrál jsem do strany a Martin Hašek mi to vrátil a já to vzal z voleje, těsně jsem minul. Možná jsem to měl jen uklidit placírkou. Byla to škoda, mohl jsem dát gól. Vyhráli jsme tři nula a to je nejdůležitější.

Podmínky nebyly úplně příjemné. Slunce hřálo opravdu vydatně.
Bylo to složité. To vedro bylo nepříjemné, ale popasovali jsme se s tím lépe než Brno. Podmínky byly pro oba týmy stejné.

Byl jsi náhradníkem reprezentační jedenadvacítky. Co znamená pro hráče tato pozice?
Byl jsem dlouho zraněný. Věřím, že když budu podávat dobré výkony, tak se do té nominace dostanu.

Delší dobu jsi nehrál. V jaké formě se aktuálně nacházíš?
Je to těžké. Byl jsem hodně dlouhou dobu mimo hru. Zápasy s Brnem a Jabloncem byly pro mě takové první dva ostré starty skoro po půl roce. Je to o poctivé práci a ta hernost, větší kvalita ve finální fázi, časem přijde. Věřím, že to ve mně je, ale je důležité hodně hrát a pracovat pro tým.

Máme za sebou reprezentační pauzu. Přišla ti vhod, když jsi měl možnost se se spoluhráči sehrát a poznat?
Určitě ano. Mohli jsme se lépe sehrát, potrénovat. Dnes to na hřišti bylo vidět. Dobře jsme kombinovali, drželi balón a fyzické síly nám také vydržely. Pomohlo nám také vítězství s Jabloncem, které nám dodalo lepší psychickou pohodu do trénování.

Podruhé za sebou jsme udrželi čisté konto. Myslíš, že už i v obraně se oproti začátku ligy zlepšujeme?
Na startu soutěže jsme dostali dost gólů. V posledních dvou zápasech jsme pracovali dozadu celý tým, obrana se více sehrála. Myslím, že když jsme v bloku, tak nám to jde a je těžké přes nás přejít. Dobře si hlídáme standardní situace, takže se to určitě po všech směrech zvedlo, jak dozadu, tak i dopředu.

Jsi stále mladý hráč. Jaké máš s Bohemkou plány do budoucna?
Mám zde smlouvu na tři roky. Chci se hlavně prosadit, odehrát dobré zápasy. Uvidíme, co se postupem času stane. Můj cíl je nakopnout svoji kariéru a dostat se zase do zahraničí.

Trenér Koubek upravil rozestavení ve tvůj prospěch.
Vím, že se předtím hrálo s jedním defenzivním štítem a dvěma středními záložníky. Teď je to obráceně v tom, že hrajeme bez defenzivního záložníka, ale dvěma středními záložníky a podhrotem, což jsem já. Jsem strašně rád za to, že mi trenér dává důvěru. V těch dvou zápasech jsme vstřelili pět branek a žádný neinkasovali. Nese to své ovoce. Hrajeme více ofenzivně, kombinačně a doufám, že podporu budu mít i nadále a předvádět dobré výkony.
Bohemians Praha 1905- FC Zbrojovka Brno 3:0 (3:0)
Bohemians Praha 1905- FC Zbrojovka Brno 3:0 (3:0)

V čem vidíš největší rozdíl mezi českou a holandskou ligou?
Česká soutěž je více soubojová, agresivnější, taktičtější. Kdežto v holandské je to hodně o útočení. Tam se na obranu moc nekouká. Zápasy končí výsledky čtyři čtyři nebo pět dva. Padá hodně gólů. Občas se hraje i bez taktiky, fotbal nahoru dolů. I naše liga má svoji kvalitu.

Do české nejvyšší soutěže se vrátil také Tomáš Rosický. Jak se těšíš na zápas proti Spartě, když je možnost si proti němu zahrát?
Je to příjemný pocit. On je jednou ze stále hrajících legend českého fotbalu, takže od takového hráče se můžou všichni učit. Bude to příjemné zpestření. Když jde hráč do zápasu, tak nemyslí na to, jestli proti němu hraje Rosický, či kdokoli jiný. Bude to spíše před zápasem, při zápase už je jedno kdo proti tobě stojí.

O Ďolíčku platí, že je zde specifické prostředí.
Atmosféra je tady výborná. S Jabloncem a i dnes nás fanoušci hnali za vítězstvím. Vždycky, když jsme měli útočnou akci, tak byla cítit ta podpora. Fanoušci Bohemky žijí fotbalem, jsou výborní. Výhra je i pro ně a po zápase jsme to hezky oslavili, takže super.