Ďolíček přivítá Příbram

Poslední celek tabulky okusí bouřlivou atmosféru u Botiče.

Ďolíček přivítá Příbram

Nejoblíbenější soupeř přijede do Ďolíčku. Pokud se ptáte, s kým mají Klokani nejlepší bilanci vzájemných zápasů, je to právě Příbram. Ve dvanácti ligových střetnutích sedmkrát zvítězila Bohemka, dvakrát se celky rozešly smírně a třikrát se radoval soupeř. Od svého znovuzrození s ní naši borci dokonce doma ještě neprohráli, na pět výher Klokanů připadla jedna remíza, a ta byla k vidění zrovna v loňské sezóně. Do té doby pražské zápasy ovládali jedině Zelenobílí.

1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905 0:0 (0:0)
1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905 0:0 (0:0)
Celek z hornického města na začátku ligy prožil velký průvan kádrem. Už před sezónou ukončil kariéru kanonýr Roman Bednář a hostování skončilo Martinu Susovi a Janu Mudrovi z Liberce a plzeňské dvojici Jan Suchan a David Štípek, taktéž po hostování odešel Valerijs Šabala. Dále klub neprodloužil smlouvu Tomáši Zápotočnému a Radku Dosoudilovi a na přestup se vydali pryč Tomáš Hájovský, Josef Hnaníček a Daniel Tarczal.

Velké odchody znamenaly i mnoho příchodů. Z těch nejzásadnějších je nutno připomenout Martina Jiránka, který se vrátil po letech působení v Rusku, Tomáše Borka po anabázi v tureckém Konyasporu a Petra Trappa, jenž naposledy působil ve slovenské Nitře. Příbram si přivedla i několik zajímavých zahraničních akvizic, z nichž zatím nejvíce minut na hřišti strávili Ital Marco Ferrara, Srb Miloš Nikolić, reprezentant Trinidadu a Tobaga Lester Peltier, slovenský střelec Tomáš Majtán a samozřejmě Bosňan Aidin Mahmutovič. Na poslední chvíli byly ještě dotaženy přestupy alžírského rodáka Faouzi Bourenaneho a Španěla José Casada.

Že ale statistiky nemusí platit věčně, to si uvědomuje trenér Bohemians Miroslav Koubek: "Soupeř je teď velmi motivovaný, jelikož se chytil po posledním zápase," připomněl nedávnou výhru Příbrami 3:2 s Teplicemi. "Bude to velice těžký protivník, který bude chtít navázat na poslední výkon, především z druhého poločasu," vyzdvihl pan Koubek obrat v samém závěru utkání, kdy příbramští dosáhli rozhodujících branek až těsně před koncem.
1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905 0:0 (0:0)
1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905 0:0 (0:0)


"Jsme si vědomi důležitosti zápasu i postavení týmů v tabulce," dodává trenér Klokanů, že kluby dělí mezi sebou jen čtyři body: "Pokud utkání zvládneme, tak budeme v dobré pozici, pokud ne, bude na tom lépe Příbram."

"Měli jsme teď těžký týden, kdy nám do něj zasáhl i MOL Cup," ve kterém Bohemka zvítězila 2:0: "První krok už jsme v tomhle směru zvládli, teď na nás čeká ten druhý." Pár slov přidal Miroslav Koubek i k nezáviděníhodnému vývoji začátku ligy našeho soupeře: "Příbram má ve svém kádru řadu zkušených hráčů, proto mě překvapilo, že vkročili do sezóny tak špatně. Nyní už je ale vidět práce trenéra Rady a mužstvo se jistojistě posouvá," vychválil nového muže lavičky, který nahradil odvolaného kouče Pulpita.

Dobrou zprávou pro fanoušky Bohemians je i fakt, že Milan Havel dostal za červenou kartu proti Dukle zákaz hraní pouze na jedno utkání, které si už odbyl absencí na pohárovém duelu v Hulíně. A i s ostatními hráči zelenobílého dresu to vypadá nadějně: "Zdravotní stav je až na Čížka přijatelný," přibližuje pan Koubek jednotlivé strasti: "Ještě Holenda měl drobné problémy, proto nebyl na zápase v Hulíně, už to s ním ale vypadá dobře. Naplno trénuje i Švec, což je pozitivní."

Utkání s Příbramí se bude hrát v Ďolíčku v sobotu 24. 9. v 18:00. Hlavním rozhodčím bude pan Petr Ardeleanu, asistovat mu budou pánové Tomáš Mokrusch a Zdeněk Koval.