Výhru nad Příbramí zařídili náhradníci

O výhře 1:0 rozhodl Berger po přihrávce Mikuše.

Výhru nad Příbramí zařídili náhradníci

Sotva se hráči Bohemians a Příbrami stačili v zápase 8. kola nejvyšší fotbalové soutěže rozkoukat, přišla první obrovská šance. Měli ji hosté. Při rychlém protiútoku Mahmutović obelstil Krcha a Pilík šel sám proti kotli a brankáři Bohemians. Viktora Budinského v brance však nedokázal překonat.

A jedno varování nestačilo. Budinský v brance Klokanů ale pozorně hlídal nákopy Příbrami za zelenobílou obranu. Klokani se dostávali před Hrušku jen sporadicky. Havlův nástřel byl ale pouze sražen na roh. Po jedné z dalších standardních situací zakončoval Hubínek pouze doprostřed.

Když už se zelenočerná obrana konečně otevřela a Siim Luts postupoval díky Haškově obětavosti z levého křídla, volil estonský záložník pouze přízemní střelu, se kterou Hruška neměl problém. První poločas tak skončil bez branek, skóre nezměnila ani v samém závěru obrovská šance Hubínka.

Také druhá pětačtyřicetiminutovka začala hostující šancí. Tentokrát měl Budinský po náhodném odrazu v malém vápně i trošku štěstí. O několik sekund později už byl zas na nohou a proti střele Borka předvedl zákrok pro fotografy.

Pak ale převzali míč na kopačky domácí kromě velmi častých přerušení rozhodčím jej téměř nepouštěli. Neuběhla ještě ani hodina hry a Středočeši už se soustředili téměř výhradně na zdržování a čekali na brejk.

Přesto měli obrovskou šanci. 20 minut před koncem zahrál Holenda před vlastním pokutovým územím nešťastně rukou a následoval přímý kop z ideální vzdálenosti. Před jeho exekucí přeběhli přes míč čtyři hráči a až Tregler vypálil. Budinský předvedl další skvělý zákrok.

Jen se žlutou kartou se obešel „velmi ostrý“ faul hostujícího Pecháčka na Michala Hubínka. Mladík ze středu zálohy musel okamžitě střídat a na hřiště šel Josef Jindřišek. Ten se mohl zapsat do dějin zápasu deset minut před koncem. Odražený míč ale napálil pouze do břevna.

Jen co se ale Petr Rada chystal uchylovat k taktice střídání v posledních minutách, zazářila Ďolíčkem fotbalovost střídajících hráčů. Matúš Mikuš zatáhl míč pod hlavní tribunou a naservíroval ho do vápna. Tam byl Tomáš Berger, který přeci jen zúročil do té doby matnou zelenobílou převahu.

Bohemians potřetí v sezoně vyhráli. Tentokrát doma porazili Příbram 1:0 a s deseti body se dotáhli na horní polovinu tabulky. Příbram zůstává poslední. Příští zápas odehrají Klokani v pátek v Jihlavě.