Koubek: Mužstvo potvrdilo progres

Trenéři Michal Bílek a Miroslav Koubek hodnotili páteční utkání.

Koubek: Mužstvo potvrdilo progres

Nejprve se jal předstoupit kouč FC Vysočina Jihlava Michal Bílek.

Ten se za nic neskrýval a otevřeně popsal utkání z pohledu svého družstva: "Velmi špatný výkon, soupeř byl od začátku kvalitnější. I když jsme hráče upozornili na to, že Bohemka má ve svém středu mladé a běhavé hráče, tak jsme jim nešli do těla. Zasloužená porážka," uznal pokorně sílu soupeře.

"Chtěli jsme dnes bodovat naplno," předestřel, i když konečný výsledek i hra se od těchto představ hodně lišily. Poté pokračoval odpovědí na dotaz, čím hodlají neúspěch v příštích dnech během přestávky pro národní týmy napravit: "Nebude to příjemná reprezentační pauza, do této situace jsme se dostali sami a taky se z ní musíme sami dostat."

"Bohemka nás přehrávala všude, pro mě je velké zklamání, jak jsme dnes hráli," načež vztáhl zápas s Klokany i k předchozím dvěma utkáním, ve kterých vedl jako nový kouč Jihlavu: "Věřil jsem, že navážeme na předchozí dvě remízy, ale nepovedlo se. Jsem tu třetí zápas, přičemž ty předchozí dva byly diametrálně odlišné."

"Dnes jsme si nevytvořili jedinou šanci, soupeř nás přehrál minimálně o třídu," nekončil pan Bílek ve svých litaniích: "Nebudeme se vymlouvat, že nám chyběl nějaký zraněný hráč, každý tým má takovéto problémy."

Poslední otázka z řad zástupců tisku směřovala k příštímu zápasu: "Po pauze jdeme na Spartu, nedá se nic dělat, budeme se snažit předvést jiný výkon než dnes."

Za malou chvíli přišel přednést svá slova i trenér Klokanů Miroslav Koubek.

"Z naší strany určitě spokojenost, protože jsme vyhráli. Jihlavu jsme přehrávali vlastním kombinačním fotbalem," především chválil své svěřence: "Mužstvo potvrdilo progres z domácích zápasů. Ze začátku jsem z toho měl trochu strach, protože máme spoustu mladých hráčů," vyjádřil obavu nad tím, že po dobrých domácích výkonech se hrálo venku: "Naštěstí se toto nenaplnilo."

FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:0)
FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:0)
"Chtěli jsme hrát útočně, agresivně," přidal něco i k zamýšlené taktice: "Věděli jsme, že Jihlava je nebezpečná hlavně z brejků. Ty se nám, i když někdy na poslední chvíli, podařilo pochytat."

"Měli jsme hodně šancí a mohli jsme přidat i další branky," zhodnotil to, že Bohemka si vytvořila mnohem více příležitostí ke skórování: "Hráli jsme dobrý fotbal a zaslouženě vyhráli."

Poté si rýpnul pan Koubek i do vlastních statistik: "V Jihlavě jsem jako trenér nikdy nevyhrál, až dnes se mi to poprvé povedlo."

Načež ještě reagoval na otázku, jestli nadcházející reprezentační přestávka nebude rozjetému týmu spíše na obtíž: "Chtěli bychom hrát dál, je to škoda. Ale na druhou stranu máme v mužstvu reprezentanty, plus moje maličkost působí v reprezentaci externě jako asistent. Pokud hráči nastoupí a budou hrát, tak budeme jedině rádi. Pokud ne, tak je to spíše nevýhoda, protože by bylo lepší, aby se připravovali společně s týmem. Ale je to standardní věc, že týmy v celé Evropě mají ve svém středu reprezentanty," zakončil své povídání.