Fanoušek Petr si splnil dětský sen

Bohemce fandí již přes čtvrt století, nyní si za ní zahrál po boku hráčů z A mužstva.

Fanoušek Petr si splnil dětský sen

Jedná se o dlouholetého fanouška Bohemians. Několik posledních let vlastní permanentní vstupenku a chodí téměř na každý domácí zápas. Před měsícem se na něj usmálo štěstí a z permanentkářů, kteří chodí pravidelně do Ďolíčku, vylosoval ředitel klubu Darek Jakubowicz právě jeho.

A včera se mu splnil sen. Alespoň na jeden den se stal hráčem A mužstva. V kabině si sedl vedle Josefa Jindřiška, seznámil se s celým týmem, trenéři mu začali udělovat pokyny a stopeři Zoran Gajič a Daniel Krch mu vysvětlovali, co si od svého nového spoluhráče v obraně představují. Přibližně takhle vypadal Petrův předzápasový program.

Permanentkář Petr si zahrál za Bohemians
Permanentkář Petr si zahrál za Bohemians
Poté následovala rozcvička a šlo se na věc. První poločas odehrál Petr ve stoperské dvojici se srbským kolegou Zoranem, druhá půlhodinka ho čekala s kapitánem týmu Danielem. Nyní si ovšem kapitánskou pásku vzal právě fanoušek Petr. A jak vůbec vypadala jeho příprava před zápasem? "Strašný překvapení. Dozvěděl jsem se to, když jsem byl na konferenci. Řekl jsem si, že musím začít trénovat, tak jsem hned odložil skleničku vína, večer jsem nešel ani na raut. Přišel jsem domů a začal jsem trénovat, dělal jsem dřepy. Druhý den byl zápas Bohemky na Dukle, tak to jsem nemohl ani sejít schody, jak mě bolely nohy. Večer jsem šel běhat, nastydl jsem se a musel jsem si vzít na týden dovolenou, abych se vyléčil. Takže jsem se rozhodl, že nejlepší příprava bude, když nebudu nic dělat, abych mohl vůbec nastoupit," vypráví s úsměvem na rtech vylosovaný fanoušek Petr.

Petr nastoupil do zápasu A mužstva v rámci projektu Kopeme za fotbal proti celku TJ Tatran Míčov. Ten nastupuje dlouhodobě ve IV. třídě chrudimského okresu. Zápas skončil výhrou Klokanů 11:2 před hlasitou návštěvou fanoušků hostí.

Bohemka TV