Představujeme mladé naděje: Ondřej Nejeschleba

Nejmladší člen našeho seriálu, patnáctiletý Ondřej se představuje fanouškům.

Představujeme mladé naděje: Ondřej Nejeschleba

Fotbalovou dráhu započal v šesti letech poté, co si šel zakopat s kamarádem. Ten mu řekl, že by to měl přijít zkusit do Bohemky, a už tu zůstal. Patnáctiletý středopolař Ondřej Nejeschleba se netají těmi nejvyššími fotbalovými cíly a v áčku by chtěl prorazit už příští rok. Za své přednosti považuje zejména přehled ve hře a fotbalové myšlení, ale umí dát i gól. Jednou snad i v dresu Realu Madrid či Arsenalu.

Jak jsi začínal s fotbalem?
Šel jsem si jen tak zakopat s kamarádem, který hrál za Bohemku, a ten mi pak řekl, že bych to k nim měl jít zkusit. Tak jsem šel, a od té doby jsem tady.

Měl jsi někdy nějaké nabídky z jiného klubu?
Mohl jsem jít do Sparty, vlastně pořád můžu, ale nechci. V Bohemce se mi líbí, jsem tu naprosto spokojený a nemám důvod odcházet.

Byl jsi v širším kádru reprezentace do šestnácti let… Dáváš si za cíl probojovat se do užší nominace?
Cílem číslo jedna je pro mě teď áčko Bohemky. Kdybych byl v užším kádru reprezentace, tak si asi nestěžuji, ale myslím, že nějaký smysl mají reprezentační výběry až od osmnáctky. Tam bych se později chtěl dostat.

Ondřej Nejeschleba
Ondřej Nejeschleba
Chodíš tedy do Ďolíčku na áčko, abys měl přehled o své budoucí konkurenci? Kdo se ti v něm nejvíce líbí?
Občas… Když je tu Sparta, Slavia, Plzeň, tak určitě. O kádru mám trochu přehled a nejraději mám Tomáše Čížka… to je takový bejček.

Kdy by ses k němu rád připojil?
Pokud se to povede, tak už za rok, za dva.

Myslíš, že je reálné hrát v šestnácti za áčko?
Myslím, že reálné je všechno, co si tak nějak dokážu představit. Vím, že ta cesta je ještě dlouhá a složitá, ale věřím tomu.

A co pak?
Chci se prosadit, upozornit na sebe a jít brzy pryč z Čech. Do Německa, Španělska, Anglie… prostě pryč.

Česko se ti nelíbí?
Ne, nejsem spokojený s životem tady, chci změnu. Změnu okolí, životních stereotypů, společenského i fotbalového systému. Prostě změnu.

Jak se vám a tobě konkrétně daří v sezoně?
Teď jsme bohužel dvakrát za sebou prohráli, ale jinak hra jde docela nahoru. Myslím, že to vypadá dobře. Já osobně jsem dal dokonce dva góly, což je na mě dost dobré.

Máš nějaký fotbalový moment, na který rád vzpomínáš?
Teď mě nic nenapadá. Nejčerstvější je teď můj gól na ETO Cupu v Maďarsku. Stál jsem na odraženém míči při rohu, dostalo se to ke mně a z první jsem to poslal do šibenice. Ten se mi moc líbil, ale jak říkám, jinak nejsem moc střelec.

Co škola?
No, chodím tam… Teď jsem přestoupil na obchodní akademii Kubelíkova. Můj cíl je maturita, pak hodlám se školou skončit.

A volný čas?
Rád běhám, jsem s kamarády venku nebo hodně koukám na filmy. Teď mám nejraději Legendu o Tarzanovi.