Po třech týdnech opět do Ďolíčku

Do Vršovic zavítá Mladá Boleslav, druhý celek ePojisteni.cz ligy.

Po třech týdnech opět do Ďolíčku

Celek, který v současné chvíli okupuje druhé místo tabulky, a to s počtem bodů rovným prvnímu týmu, to je Mladá Boleslav. "Rádi změříme síly s celkem, který je v tabulce takto vysoko," zní před utkáním hlavní trenér Miroslav Koubek odhodlaně. Další devízou středočeského klubu je i to, že má momentálně nejlepší obranu v lize, tomu nasvědčuje pouhých šest obdržených branek. Navíc ve městě automobilů působí i aktuálně nejlepší střelec ligy, šestigólový Jan Chramosta. "Boleslav je silné kombinační ofenzivní mužstvo, které hraje na dva útočníky. Musíme si proto dát pozor především na Chramostu a Mebrahta," zná samozřejmě kvality soupeře Koubek.

Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 2:0 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 2:0 (1:0)
Jednoznačný zápas, který bude v režii hostů, mohlo by se zdát. Nemusí tomu tak ale být, Klokani s Boleslaví prohráli doma naposledy na jaře 2012 a i celkově si doma drží pozitivní bilanci. Zelenobílí se na domácí půdě radovali již třikrát, stejným počtem se celky rozešly smírně a jen jednou si odvezla Boleslav již výše zmíněné vítězství. Klokani za sebou mají navíc z posledních pěti zápasů na kontě čtyři výhry. "Můžeme říct, že je škoda, že přišla na řadu reprezentační přestávka. Byli jsme rozjetí a byl před námi volný víkend. Určitě chceme navázat na výkony a výsledky před pauzou," dává trenér jasný vzkaz.

Náš soupeř doznal během přestupního období ve svém kádru značné změny. Přišlo několik zajímavých jmen, z hostování se vrátil Miljan Vukadinovič a na přestup přišel ze Slovácka středopolař Jiří Valenta. Dalšími novými muži jsou záložník z Brna Miroslav Keresteš, náhradní brankář Luděk Vejmola z Jihlavy, Petr Mareš z Hradce Králové a hlavně Marek Matějovský, který se po letech v zahraničí a ve Spartě vrátil do klubu, kde rozjel svou kariéru. To vše ještě doplňují zahraniční hráči, stoper Douglas z Brazílie a útočník Golgol Mebrahtu z Austrálie.

Jak byl velký počet příchodů, bylo nemálo i odchodů. V první řadě opustil trenérskou lavičku Karel Jarolím, jenž zamířil k reprezentaci, nahradil jej Leoš Kalvoda. V Boleslavi skončilo i spoustě hráčů hostování, jmenovitě Aleši Čermákovi a Denisi Davydovovi. Klub dále neprodloužil smlouvu Kevinu Malponovi, Róbertovi Veselovskému, Michalu Sedláčkovi, Rudolfu Skácelovi a Jasminu Ščukovi, který ještě před vypršením smlouvy měl domluveno působení u Slavie. Na hostování pryč se vydali Roman Polom do Hradce Králové a Antonín Křapka k Botiči. Naopak na přestup šli pryč Jan Šisler, kterého můžeme v současné době vidět v dresu Karviné, Lukáš Vraštil působící v Brně a především Milan Baroš, jenž válí na stadionu U Nisy v Liberci. A jestli trenér Koubek vyzvídal u svého trenérského kolegy Jarolíma? "Na reprezentačním srazu jsme se o tom s Karlem nebavili. Znám ho. Vím, že by z něj nic nevypadlo," řekl s úsměvem na rtech lodivod Bohemians.

Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 2:0 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 2:0 (1:0)
Hráči jsou na zápas perfektně připraveni, nejenom po taktické stránce. "Dlouhodobě zraněný je pouze Tomáš Čížek. Michal Šmíd, který minulý zápas ze zdravotních důvodů neabsolvoval, již naplno trénuje s týmem," zní trenér Koubek spokojeně. Navíc je před ním po třítýdenní přestávce opět domácí zápas: "Nejenom já, ale my všichni se vždycky těšíme na zápasy do Ďolíčku a na naše skvělé fanoušky."

Zítřejší zápas bude mít na starosti rozhodčí Zbyněk Proske. Asistenty mu budou Zdeněk Dobrovolný a Jiří Kříž. Vstupenky si zítra budete moci zakoupit ve fanshopu v klasické otevírací době (10:00 - 12:30 a 13:30 - 15:00). Poté se stadion zavře a pokladny u vstupů se otevřou v 18:45, tedy tradičně hodinu a půl před výkopem.