Klokani bojovali, na vítězství ale nedosáhli

I přes výkon na hranici sil byli dnes šťastnější hosté. 

Klokani bojovali, na vítězství ale nedosáhli

Bohemka nastoupila po reprezentační pauze v dosti obměněné sestavě. Ani na lavičce nebyli Hubínek s Lutsem, na jejich místa se posunuli Švec s Bergerem. Naopak na lavičku náhradníků se po delší době dostali Bartek s Blechou. To Mladá Boleslav nastoupila poprvé v základní sestavě s Matějovským, na hrotu poté měla Klobásu, jenž vystřídal Mebrahtua.

Po vlažném úvodu se strhla fascinující podívaná. První vlaštovkou byla třináctá minuta, kdy si na Holendův centr nabíhal Berger. Před hráčem Bohemians ale ještě míč tečoval stoper Douglas a Diviš v bráně měl hodně práce, aby zabránil vlastnímu gólu.

Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 1:3 (0:2)
Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 1:3 (0:2)
Zahanbit se nechtěla nechat ani Boleslav. V šestadvacáté minutě Chramosta pronikl do vápna a našel na druhé straně úplně volného Klobásu. Ten si ale ve vyložené šanci špatně zpracoval balón, čímž k němu stihli přispěchat obránci a míč mu odebrat.

Boleslav si však spravila chuť o malou chvíli později. Jirásek na středu trestuhodně ztratil míč, z čehož vyplynulo přečíslení tři na jednoho. Situaci vyřešil Matějovský povedenou střelou na zadní tyč a hosté vedli.

Klokani kontrovali hned o dvě minuty později. Divišovi vypadl z rukou míč, tudíž byl Berger sám před bránou, nicméně z velmi velkého úhlu. Poslal sice střelu na bránu, tu ale stihl obránce odvrátit na roh. Z následného rohového kopu vznikl velký závar ve vápně, po kterém se přes blok obránců ani nadvakrát nedokázal prosadit Gajič. Vše nakonec vyústilo v centr Jiráska na zadní tyč, kde volný Havel nezvládl míč usměrnit do brány.

V šestatřicáté minutě přišla další šance Boleslavi. Nejprve Mareš našel úplně volného Klobásu na malém brankovišti, ten však střelu poslal přímo na brankáře, který míč vyrazil pryč. Poté Matějovský trefil tyč a dorážku Chramosty vykopl Budinský nohou. Akce Středočechů po malé chvíli znovu pokračovala, po centru Přikryla si Chramosta převzal balón, pohrál si s Krchem a prostřelil brankáře. 0:2.
Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 1:3 (0:2)
Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 1:3 (0:2)


Zelenobílí ale nevzdali zápas a začali neúnavně tlačit svého soupeře. Důkazem je v první půli ještě jejich poslední šance, kdy se Havel dostal na penaltovém puntíku k odraženému míči a vystřelil. Jeho střelu reflexivně vytáhl brankář Diviš.

Do druhé půle vlétli Klokani jako velká voda. Hned v první minutě po začátku zakombinovali na pravé straně, odkud nakonec nacentroval Dostál. Havel zkušeně ve vápně pustil míč za sebe, kde byl připravený Jirásek, a ten se prosadil střelou na zadní tyč.

Bylo sníženo a Bohemka začala ždímat svého soupeře. Neustále dotírala na bránu brankáře Diviše, větší šanci si ale vytvořila až v pětašedesáté minutě. Holenda se prosmýkl po pravé straně a zkusil technickou střelu na zadní tyč. Brankář Boleslavi ji konečky prstů vytáhl pryč.

Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 1:3 (0:2)
Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 1:3 (0:2)
Velký zlom přišel hned vzápětí, bohužel však v opačném gardu. Matějovský běžel podél pravé postranní čáry, načež ho zezadu zkosil ostrým skluzem Jirásek a poroučel se po červené kartě do sprch.

I oslabení ale neznamenalo pro Klokany vzdát zápas. Ti i za cenu skulin v obraně neúnavně bojovali na polovině Boleslavi. Zajímavou příležitostí byl třeba signál, který rozehrál Mašek na Bergera, s jehož střelou do protipohybu brankáře měla obrana hodně starostí.

Ofenzivu Klokanů se jali podpořit ještě Mikuš s Kuchtou. Ani noví útočníci již nic nezmohli, naopak Boleslav využila početní přesily a při zběsilém útočení Bohemians se dostala do protiútoku. Ten využil po přihrávce Fleišmana Přikryl, čímž dokonal účet dnešního utkání. Nutno podotknout, že i přes prohru nebyla Bohemka slabším mužstvem.