Koubek: Rozhodla produktivita

Trenéři Leoš Kalvoda a Miroslav Koubek hodnotí páteční duel.

Koubek: Rozhodla produktivita

Prvním v pořadí byl muž lavičky FK Mladá Boleslav Leoš Kalvoda.

"Hodnotí se mi to dobře, ale moc dobře mi při zápase nebylo," nepřímo pochválil nasazení Klokanů: "Odehráli jsme nejtěžší utkání za mého působení v Mladé Boleslavi."

Poté reagoval na situaci, kdy diváci dali znát nevoli vůči družstvu Boleslavi: "Líbí se mi, když je atmosféra vyhecovaná, ale někdy to tomu fotbalu může trochu škodit."

"V prvním poločase jsme hru kontrolovali, ale potom jsme blbě inkasovali hned v první minutě druhé půle," dostal se k rozboru samotného zápasu: "Přitom jsme hráče upozorňovali na to, že výsledek 2:0 je rizikový, když soupeř sníží na 2:1. Pak jsme se o ten výsledek báli."

Pan Kalvoda se jal vyjádřit i k situaci s červenou kartou Milana Jiráska: "Poté přišlo vyloučení, bylo to u naší střídačky. Myslím, že to bylo oprávněně, protože to byl zákrok zezadu."

"I když Bohemka měla hodně nebezpečných šancí, myslím, že jsme vyhráli zaslouženě," přidal shrnutí na závěr: "Tabulku jsme vedli i minulé kolo, ale vždy jen jeden den. Je to samozřejmě příjemné, když jste na čele," Mladá Boleslav v současné chvíli totiž odskočila o tři body Plzni, která má ale o zápas méně.

Za malou chvíli přišel na řadu i trenér Bohemians Praha 1905 Miroslav Koubek.

"Myslím, že diváci viděli atraktivní utkání. Hráli jsme proti silnému soupeři, který potvrdil své kvality především v zakončování," čemuž napovídá i statistika, kdy na dvacet střel Klokanů připadlo devět střel Boleslavi: "Soupeř chladnokrevně potrestal naše chyby. My jsme jejich chyby nepotrestali tak, jak bylo třeba."

"Měli jsme dost gólových šancí, určité pasáže i herní tlak. Chtělo to víc klidu, větší rutinu, třeba takovou, jakou prokázal Chramosta při druhé brance."

"My jsme takovou produktivitu neměli, a to asi o výsledku rozhodlo," načež vzpomněl i zásadní situaci, která předcházela prvnímu gólu zápasu: "A samozřejmě individuální chyba Milana Jiráska tomu dala takový punc, to by se nemělo stávat.

"Ruce máme prázdné, ale za výkon se stydět nemusíme, ocenili to i diváci," zakončil své povídání tím, že vzdal hold těm nejvěrnějším fanouškům: "Co dělám ligu, jsem nikde nezažil, abych po porážce 1:3 doma slyšel - Hoši, děkujem."