Tréninkové centrum v Uhříněvsi se rozrostlo

V pondělí se slavnostně otevřelo první patro zázemí.

Tréninkové centrum v Uhříněvsi se rozrostlo

V pondělí 24. října proběhlo v tréninkovém areálu v Uhříněvsi slavnostní otevření druhé etapy rozšíření tréninkového centra, jehož součástí byla i nástavba prvního patra zázemí z modulů Touax. Vedle zástupců hlavního města Prahy (náměstka primátorky Petra Dolínka, radního Jana Wolfa, zastupitele Karla Březiny) a starosty Prahy 22 Martina Turnovského se akce zúčastnil také Vítězslav Lavička, trenér českého reprezentačního týmu do 21 let, Dariusz Jakubowicz, majitel klubu Bohemians Praha 1905, Tomáš Kaněra, předseda SK Čechie Uhříněves, a Dušan Svoboda, předseda Výkonného výboru Pražského fotbalového svazu. Patronát nad touto událostí převzal legendární fotbalista a čestný prezident Bohemians Antonín Panenka.

Slavnostní otevření druhé etapy modernizace areálu
Slavnostní otevření druhé etapy modernizace areálu
První patro zázemí budou využívat nejen fotbalisté místního SK Čechie Uhříněves, ale i fotbalový klub z nedalekých Benic, muži, mládež i ženský oddíl Bohemians Praha 1905 a také reprezentační tým ČR do 21 let. Ten se v areálu v Uhříněvsi připravoval i na nedávné kvalifikační boje o mistrovství Evropy, kam se Lavičkův výběr v čele s Milanem Havlem, Michalem Hubínkem a Dominikem Maškem kvalifikoval. V objektu přibyly nové šatny, sprchy, kanceláře, posilovna a terasa s výhledem na areál.

Tomáš Kaněra, předseda SK Čechie Uhříněves, při slavnostní události uvedl: „Díky rozšíření tréninkového centra na téměř 770 m2 budou mít zde působící kluby od žáků až po dospělé pro svou přípravu, zápasy i regeneraci mnohem pohodlnější prostředí. Ale nejen to. Díky větší ploše bude moci toto zázemí v dlouhodobém horizontu sloužit i široké veřejnosti – žákům základní školy a dalším obyvatelům Uhříněvsi, jejichž počet se v blízké době rozšíří díky nové výstavbě o několik tisíc. Na sousedním pozemku plánujeme multifunkční halu, která by toto sportovní zázemí mohla také využívat.

Dariusz Jakubowicz, majitel Bohemians Praha 1905, dodal: „Naše vize z doby před šesti lety o budoucí podobě tréninkového centra jsou díky jeho nynějšímu rozšíření naplněny zhruba z 80 %. Rádi bychom, aby zde v horizontu několika let sportovci po tréninku našli i komplexní regenerační a rehabilitační služby, které budou moci využívat také občané Uhříněvsi.

Prezident klubu Antonín Panenka uzavírá: „Protože je náš domovský stadión ve vršovickém Ďolíčku hodně vytížen, jsme velmi rádi, že naše tréninkové zázemí v Uhříněvsi skýtá stále lepší a lepší možnosti, o nichž se hráčům mé generace ani nesnilo. Věřím, že pro naše fotbalisty budou zdejší vynikající podmínky povzbuzením a odrazovým můstkem k ještě lepším výsledkům.

Při realizaci druhého nadzemního podlaží budovy zázemí tréninkového areálu byla, stejně jako v roce 2012 při první etapě, použita modulová technologie společnosti Touax. „Naše moduly slouží již mnoho let jako zázemí pro různé sporty napříč celou republikou. Nejčastěji jde ale o objekty pro fotbalisty,“ uvádí Jan Petr, marketingový ředitel společnosti Touax. „Velmi nás těší, že fotbalové kluby působící v tomto areálu modulům fandí a opětovně se rozhodly pro další spolupráci. Přejeme fotbalistům, ať se jim rozšířené prostory líbí a dobře slouží v nadcházejících sezonách.