Osmifinále MOL Cupu za dveřmi

Pohárová pouť pokračuje již zítra.

Osmifinále MOL Cupu za dveřmi

Klokani se představí proti celku Králova Dvora, který hraje třetí nejvyšší soutěž ČFL. Ten je jedním z největších překvapení letošního ročníku MOL Cupu, jelikož si dokázal poradit už se dvěma prvoligovými týmy. V prvním kole vyřadil divizní Kolín, načež přišel v kole druhém skalp Teplic. Ty dokázali králodvorští Cábelíci vyřadit výsledkem 1:0, kdy jedinou branku vstřelil už v páté minutě po rohovém kopu Michal Hell. V dalším kole přišel na řadu finalista loňského ročníku Jablonec a další úspěch středočeského týmu. Jablonec se nejprve dostal do vedení gólem Kubisty, ještě do poločasu ale zvládl srovnat znovu Hell. Po nerozhodném stavu i po prodloužení přišly na řadu penalty. Po třech úspěšných sériích z obou stran přišlo neproměnění Kubistou v sérii čtvrté. Cábelíci byli i ve čtvrté sérii naopak úspěšní a přesným zásahem při páté penaltě je poslal dál Soldát.

Králův Dvůr letos zažívá jednu z nejúspěšnějších sezon, kdy je na druhém místě tabulky ČFL. V jeho kádru najdeme i několik známých jmen. Bránu stráží Jiří Krček, který několik let působil v prvoligové Příbrami. V obraně naopak vládnou hráči s prvoligovými zkušenostmi, Tomáš Šilhavý, který má na svém kontě devět startů za Slavii, či taktéž slávistický odchovanec Michal Hell. V záloze je doplňují Klokanům známí Jiří Ježdík a Martin Kraus, kteří prošli kádrem Bohemians. V útoku poté letos řádí ligou ostřílený Martin Šlapák, jenž po letech strávených v příbramském dresu zakončil své prvoligové působení se statistikou sedmapadesáti zápasů, v nichž dosáhl devíti branek. To vše uzavírá trenér Králova Dvora Jiří Sabou, kterého si mnozí budou pamatovat v dresu Žižkova či Teplic.

Utkání v průběhu týdne by mohla představovat hrozbu, to ale okamžitě vyvrátil trenér Bohemians Miroslav Koubek: "Je to normální záležitost, některá družstva tak hrají díky evropským pohárům velkou část sezóny. U nás je i zdravotně, až na Hubínka s Čížkem, vše v pořádku," dokazuje kouč, že i po stránce kádru by neměl být problém.

Bohemka zahájila přípravu
Bohemka zahájila přípravu
Otazníkem tak možná zůstává, kde čerpat informace o soupeři. Přeci jen třetí liga není častým terčem pravidelného skautingu. "Specializované servery mají k dispozici záznamy z nižších soutěží," vysvětluje pan Koubek, že s předzápasovým poznáním protivníka není problém: "Informace díky tomu máme k dispozici, tudíž soupeře máme zmapovaného."

Pokud by se Klokanům podařilo zvítězit, jednalo by se o nejúspěšnější tažení pohárem v novodobé historii Bohemians. V současné chvíli bylo pro Zelenobílé vždy nejvyšším stropem čtvrté kolo, do něhož se dostali v sezoně 2009/2010, kdy nestačili na Slovan Liberec. Druhá účast ve čtvrtém kole přišla předloni, tam byl konečnou FK Jablonec. "Máme radost, že jsme se dostali tak daleko," přitakával Miroslav Koubek: "Ale je to dáno i příznivým losem, dostali jsme totiž vždy celky, které hrají ČFL či MSFL. Je teď naší povinností tyto zápasy zvládat," dal na srozuměnou trenér, že s týmy ze třetí ligy by se mělo vyhrávat. Poté už jen svá slova zakončil ráznou výzvou: "Chceme soupeře nepodcenit a postoupit."

Zápas začíná ve středu 26.10. v Ďolíčku v 18:00. Permanentkáři mají samozřejmě vstup zdarma, pro ostatní byla cena lístku stanovena na 100 Kč. Kdo se nedostane na stadion, může sledovat náš textový online přenos zde na stránkách.