Králi Vršovic zůstávají Klokani

Jednogólová remíza prodloužila úspěšnou sérii proti Sešívaným.

Králi Vršovic zůstávají Klokani

Do boje o nadvládu nad Vršovicemi vběhli Klokani v plné parádě. Uběhly pouhé čtyři minuty a už se příznivci zelenobílých barev mohli radovat. Holenda se dostal po standardní situaci k balónu a z levé strany, avšak velmi ostrého úhlu, vystřelil. Pavlenka jeho ránu jen vyrazil na nohu dobíhajícího Šmída, a ten neměl problém uklidit míč do prázdné brány.

SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)
Radost Klokanů ale netrvala dlouho. Ve třinácté minutě si za vápnem zpracoval vysoký balón Škoda a z otočky vypálil přesně k tyči. Bylo vyrovnáno a celý zápas začínal nanovo. 

Dlouho se hrálo vyrovnaně a větší příležitosti nepřicházely. Až pět minut před koncem první půle Holenda prodloužil autové vhazování za sebe, tam si nabíhal Krch a jen kousek scházel k tomu, aby dotlačil hlavou míč do brány. To byla poslední šance úvodního herního dějství a všichni netrpělivě čekali, co se bude dít po přestávce.

Bohemka do druhého poločasu zvolila spíše vyčkávací taktiku a do žádného velkého útočení se nehnala. To Slavia naopak začala nebezpečně dotírat na bránu stráženou Budinským.

Zhruba po hodině hry přišly dvě situace, při kterých Bohemians zatrnulo. Nejprve se za velkým pokutovým územím uvolnil Barák a šajtlí nastřelil tyč. O chvíli později následovala další šance Baráka, kdy nikým nehlídán poslal hlavou po centru ze standardní situace míč nad břevno.
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)


Slavia posílila útok Mešanovičem a van Kesselem a dvacet minut před koncem zápasu jí nedůrazným odkopem nabídl další příležitost Šmíd. Míč se dostal k Barákovi, který dělovkou na zadní tyč řádně provětral rukavice brankáře. 

Ještě před koncem dvakrát nebezpečně vynikl Mešanovič. Ani hlavou po rohu, ani nohou ve skluzu na zadní tyči ale gólu nedocílil. Tím Klokani uhájili jednobrankovou remízu a koruna pro krále Vršovic i nadále zůstává v Ďolíčku.