Bohemka jede do Karviné

Jen jeden bod dělí naše hráče od novice ligy.

Bohemka jede do Karviné

Na Klokany čeká jedno z překvapení aktuálního ligového ročníku. Celek z Karviné se jako nováček ani moc nerozkoukával a okamžitě začal sbírat body, to mu aktuálně stačí k devátému místu, jen dvě pozice pod Bohemians. Nádech atraktivity nepochybně klubu dodává i působení dvou bývalých hráčů od Botiče Lukáše Budínského a Jana Moravce.

MFK OKD Karviná - Bohemians Praha 1905 0:0 (0:0)
MFK OKD Karviná - Bohemians Praha 1905 0:0 (0:0)
Karviná po svém postupu musela notně posílit. Vyztužit řady slezského celku se vydali Jan Šisler a Martin Toml z Mladé Boleslavi, Jan Hošek z Teplic, Tomáš Okleštěk ze Znojma, Radek Voltr a Libor Holík ze Slavie, Pavol Jurčo z Dunajské Stredy, Derrick Mensah z norského Haugesundu, Pavel Košťál ze Senice a hlavně brankář Jan Laštůvka, jemuž skončila smlouva v Dněpropetrovsku. Z nemála odchodů je citelná především ztráta kanonýra Zbyňka Pospěcha, který se vrátil do rodné Opavy.

Výjezd roku, který se nese v řadách fanoušků, tak trochu následují i hráči. Více informací k tomu přinesl trenér Miroslav Koubek: "Do těch vzdálenějších destinací se jezdí obvykle den předem. My pojedeme vlakem, jelikož dálnice je nevyzpytatelná, zároveň je vlak i rychlejší a pohodlnější," přidal kouč Bohemians fakt, že hráči zvolili stejnou trasu jako fanoušci: "Už jsme to tak udělali na zápas ve Zlíně, uděláme to tak i teď."

Příznivcům zelenobílých nepochybně leží na srdcích i zdravotní stav Michala Hubínka, jenž v posledních zápasech absentoval z důvodu zranění. Miroslav Koubek dodal pozitivní zprávu: "Hubínek už trénuje na sto procent a bude připraven. Naopak šrámy ze zápasu s Teplicemi doléčuje Daniel Krch, doufáme, že se do soboty dá do pořádku," vznesl trenér i jeden otazník.

Následně pan Koubek pokračoval dalšími údaji: "Máme velkou motivaci k zápasu, obzvlášť po tom, co jsme ztratili body s Teplicemi, tam jsme měli uhrát aspoň jeden. Potom máme ještě těžkého soupeře z Plzně, ale teď se připravujeme hlavně na Karvinou," předestřel trenér, že podzim Klokanům ještě dá pěkně zabrat. "Soupeř do toho dá všechno, protože i on minule nebodoval," vzpomněl Miroslav Koubek prohru soupeře se Spartou a Slováckem.
MFK OKD Karviná - Bohemians Praha 1905 0:0 (0:0)
MFK OKD Karviná - Bohemians Praha 1905 0:0 (0:0)


Dodal ale i několik postřehů ke slezskému celku: "Karviná má dobré mužstvo, které hraje na nováčka až překvapivě době. Je to nováček, který obstál," vznesl slova chvály k týmu vedenému bývalým koučem Bohemians Jozefem Weberem: "Jen v poslední době se jim to zaseklo a začali podávat nekonstantní výkony, hlavně doma, kde začali ztrácet. V tom vidíme naše možnosti," zakončil své povídání pan Koubek konstatováním, že Karviná na svém hřišti už přes měsíc naplno nebodovala.

Zápas s nováčkem soutěže spojený s výjezdem roku začíná v sobotu 26.11. v 15:00 na Městském stadionu v Karviné. Jako hlavní rozhodčí jej bude řídit pan Jan Machálek, asistovat mu budou pánové Ivo Nádvorník a Jan Paták.

Na utkání si samozřejmě můžete vsadit u partnera Bohemians společnosti Fortuna. Na dlouhou cestu do Karviné vybavila Fortuna fotbalisty Bohemky kurzem 2,89 na jejich vítězství. Export jednoho bodu je možno vsadit v kurzu 3,15, vítězství domácích pak v kurzu 2,5. Myslíte, že Bohemka na severu Moravy neprohraje? Kurz na tuto příležitost je 1,51. Anebo sázka na Bohemku v zápase bez remízy (1,98), kdy v případě nerozhodného stavu se zápas vyhodnotí kurzem 1? Kompletní nabídku kurzů od Fortuny naleznete zde.