Poslední zápas roku se blíží

Vánoce s Klokanem a ligový fotbal, plán fanouška Bohemians na víkend.

Poslední zápas roku se blíží

Závěr podzimní sezóny přinese třešničku na dortu v podání aktuálního ligového půlmistra. Jelikož se ale jedná o předehrávané kolo z jarní části, znamená to, že Klokani už jedno měření sil v letošní sezóně s Plzní absolvovali. Šlo hned o první výjezd, kdy po nepovedené premiéře s Hradcem Králové nikdo Bohemce moc šancí nedával. A ejhle, zrodila se remíza 1:1 a první ligová bodová ztráta pro Plzeň pod vedením trenéra Pivarníka.

Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
I v nedávné historii si Bohemians připsali nemalé úspěchy proti účastníkovi evropských pohárů. Poslední domácí zápas Klokanů s Plzní sice skončil výhrou západočeského celku, ale v předcházejících čtyřech zápasech se hned třikrát radovali ze tří bodů Zelenobílí. Předposlední domácí prohra se totiž datuje až k roku 2009.

Od letošního ligového zápasu v Plzni, který byl sehrán zkraje srpna se v kádru soupeře událo ještě několik změn. Na přestup Viktorii posílili Martin Zeman ze švýcarského Sionu a Tomáš Poznar ze Zlína, na hostování poté přišel albánský záložník Ergys Kaçe z řecké Soluně. Naopak důvěru trenéra Pivarníka již neměli Daniel Kolář a František Rajtoral, kteří aktuálně působí v tureckém Gaziantepsporu, a Tomáš Kučera, jenž je na hostování v Teplicích. V neposlední řadě je nutno zmínit i Jana Holendu, který zamířil na hostování k Botiči.

Nedávné výsledky ale opět nedávají příznivé vyhlídky fanouškům Klokanů. Proti tomu ale rezolutně oponuje trenér Miroslav Koubek: "Jsme v pořádku, v našem podání se nedá mluvit o herní krizi, jde spíše o krizi výsledkovou. De facto jsme v zápase s Teplicemi a první půli v Karviné dominovali, ale máme krizi v produktivitě, to je to, co nás teď trápí," utlumuje kouč Klokanů řeči škarohlídů a připomíná, že i přes dobrou hru se nedaří pouze střílení branek.
Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)


Velkou hlavu si pan Koubek nedělá ani z toho, že do Ďolíčku přijede vedoucí mužstvo soutěže: "Nepřemýšlíme o tom, že se jedná o konfrontaci s půlmistrem, dle mě dokonce s nejlepším českým týmem. Jde nám spíš o to, abychom získali ještě do zimy nějaké body," neskrývá optimismus trenér Bohemians: "My musíme udělat vše pro to, aby každý ze sebe vydal jen to nejlepší, co v něm je. Už jsme s Plzní letos jednou hráli a po porážce 0:3 s Hradcem Králové nám nikdo nevěřil, my ale v Plzni uhráli bod," připomíná Miroslav Koubek to, že na papírové předpoklady se nedá sázet.

Jedna z věcí, která by ale úspěšné zakončení roku mohla překazit, je zdravotní stav hráčů. Jak to vypadá s případnými absencemi naznačuje pan Koubek také: "Nemůže hrát Holenda, tam se jedná o dohodu mezi kluby, jelikož je u nás z Plzně na hostování. U Krcha, který nebyl už v Karviné, je naděje, že by mohl zápas stihnout," sděluje alespoň jedno pozitivum. "Po Karviné je ale ještě otazník u Havla, který teprve včera začal zlehka trénovat," dodává trenér Klokanů závěrem, že obsazení levého kraje obrany je ještě nejisté.

Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
Fotbal ale není to jediné, na co se mohou návštěvníci stadionu těšit. Jako tradičně se i letos budou pořádat Vánoce s Klokanem, o kterých už před časem Virtuální Ďolíček informoval. Více informací o akci naleznete pod tímto odkazem.

Díky akci Vánoce s Klokanem se tak brány stadionu otevřou v sobotu 3.12. již v 17:00, aby každý fanoušek stihl nasát vánoční atmosféru a zúčastnit se doprovodného programu. Zápas samotný začíná v 19:45 pod dohledem kamer stanice ČT sport, jako hlavní rozhodčí jej bude řídit pan Radek Příhoda, asistovat mu budou pánové Jiří Moláček a Pavel Peřina.

Těžký zápas čeká Klokany dle bookmakerů Fortuny. Na jejich vítězství je vypsán kurz 4,5, remízu můžete zkusit v kurzu 3,6, hosty z Plzně lze na tiket zařadit v kurzu 1,83. Vsadit můžete samozřejmě i na kombinaci výsledku zápasu a počtu branek. Věříte, že by mohla Bohemka ukopat remízu v zápase by bylo méně než 2,5 branky? Tuto událost můžete vložit na tiket u Fortuny v kurzu 3,95. Vsadit si můžete zde.