Szerekes: Po podzimu jsem spokojený

Rozhovor s hlavním trenérem kategorie U17 s hodnocením podzimní části.

Szerekes: Po podzimu jsem spokojený

Pro Virtuální Ďolíček jsme vyzpovídali i Ľudovíta Szerekese, který se do Bohemky vrátil po krátké přestávce, kterou strávil u konkurentů ve Slavii. U Klokanů převzal před sezonou kategorii U17 a v rozhovoru zjistíme, jak podzim u této kategorie probíhal.

Jak probíhala letní příprava?
Příprava na sezonu trvala něco málo přes čtyři týdny a zaměřili jsme se na zkvalitnění individuální techniky, pohybového rozsahu a navýšení herní kondice. Přípravu absolvoval dvacetičlenný kádr, kvůli zdravotním lapáliím zcela absentoval Kuchař, výrazněji pak ještě Nussbauer a Vondrák. Na začátku soutěže pak kádr opustili Hejduk a Lapka (nyní Meteor Praha), Lupač (Benešov). Přínosem byli ovšem nově příchozí Krunert, Peričevič i Zoubek. V přípravě jsme zvládli úspěšně i základní skupinu Memoriálu Vlatislava Marečka a postoupili do semifinálové skupiny.

Ty jsi loňskou sezonu u Klokanů netrénoval...
Do Bohemky jsem se vrátil po ročním působení u vršovických sousedů, kde nastoupili cestu k vyšší kvalitě starostlivosti o mládežnický fotbal. Po mém návratu do Bohemky jsem registroval většinou staronové tváře. Pozitivním lze shledat mladé trenéry na vedoucích postech pro kategorie dorostů, žáků i přípravek.

Na začátku sezony tři výhry v řadě.
Vstup do soutěže kopíroval herní nasazení a entuziazmus v přípravě. Zahájením školního roku a určitě i vnitřním uspokojením všech kolem týmu přišla nepovedená série, kde jsme registrovali pokles soustředěnosti v tréninkovém procesu i samotných utkáních. V závěru podzimu jsme opět zvedli hlavu a odehráli několik úspěšných zápasů, někdy ovšem bez potřebného bodového zisku.

Jaká vládne spokojenost s podzimní částí soutěže?
Po ukončení podzimu lze konstatovat určitou spokojenost vzhledem k naplnění představ v herním projevu, individuální technice hráčů a taktického vnímání aspektů hry. Sledovali jsme nejen herní rozvoj hráčů, ale i osobnostní předpoklady směrem k vrcholovému fotbalu. Umístnění ve středu tabulky v kvalitní konkurenci koresponduje s momentálními předpoklady i vloženým úsilím jednotlivých hráčů. Paradoxně tým až na výjimku v utkání proti Spartě předváděl větší kvalitu v zápasech s celky z úplného čela tabulky, tedy Hradcem Králové (1:1, výhra 4:3 po penaltách), Slavií (prohra 2:4) a Plzní (prohra 2:3).

Může pomýšlet tým na vyšší příčky?
V případě stabilizace herních výkonů má mužstvo potřebný potenciál být kvalitnější ve všech zásadních činnostech a být ještě více konkurenceschopným špičce naší soutěže.

Jak jsi již říkal, před sezonou přišel do týmu Peričevič, který si svými výkony řekl o povolání do reprezentace.
Jedním z příchozích hráčů do mužstva byl i Vašek Peričevič, který nastoupil do přípravy se zvýšenou motivací. Přípravu absolvoval v plném rozsahu na hranici své připravenosti. Ukazoval své předpoklady v ofenzivní hře 1:1 i cit pro přihrávku. A to byly z mého pohledu atributy, které upoutaly i reprezentačního trenéra Kotala. Po zlepšení defenzivní činnosti lze u něj předpokládat další nárůst herní kvality.

Koho dalšího bys vyzdvihnul v ročníku?
Z dalších hráčů se zajímavě jeví hrotový útočník Matěj Koubek, nejlepší střelec podzimu. Technické dovednosti naznačují Robin Procházka se Štěpánem Krunertem. Potřebné atributy jsou vidět ve hře bratrů Valů, Denise a Patrika, a také Pavla Osmančíka i Pavla Jirsy. Je to ovšem o celkovém přístupu a stanovení priorit, které nelze nijak obelstít!

A jaký je tedy cíl pro jarní čast sezony?
Posun ve všech herních činnostech podložený dobrými výkony a vyšší úspěšností v soutěžních utkáních.

VÝSLEDKY PODZIMNÍ ČÁSTI SOUTĚŽE
2. Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 4:2 (4:1)
3. FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:1)
4. Bohemians Praha 1905 - FK Meteor Praha VIII 4:2 (2:1)
5. SK Dynamo České Budějovice - Bohemians Praha 1905 7:1 (5:0)
6. Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 2:3 (1:3)
7. FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 2:1 (1:1)
8. AC Sparta Praha - Bohemians Praha 1905 5:0 (2:0)
9. Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 3:0 (2:0)
10. SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 4:2 (3:1)
11. Bohemians Praha 1905 - 1. FK Příbram 1:1 (1:0), pen. 5:4
12. FC Hradec Králové - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:1), pen. 3:4
13. Bohemians Praha 1905 - FK Pardubice 2:1 (0:1)
1. FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)