Tipsport liga zahájena vítězně

Klokani oplatili Hradci Králové ligový duel.

Tipsport liga zahájena vítězně

Bohemka nastoupila v netradičním rozestavení se třemi stopery, kdy se na hřišti objevil poprvé od začátku zápasu obránce Buchta. Na hrotu poté operoval testovaný ruský útočník Kabajev. V soupisce naopak chyběl Luts, který laboruje s kratší nemocí a Čížek s testovaným Nitrianským, které trápí zranění.

Zelenobílí začali velmi aktivně a soupeře takřka k ničemu nepouštěli. Hned ve druhé minutě Maškův přímý kop musel chytat Lindr, za dalších osm minut zase Dostál centroval na Kabajeva, který si míč zpracoval, avšak střelu poslal vedle brány.

Bohemians Praha 1905 - FC Hradec Králové 3:0 (2:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Hradec Králové 3:0 (2:0)
V jedenácté minutě přišla velká šance, kdy se odražený míč za vápnem dostal ke Šmídovi, obránce Bohemky ale nedokázal přesně zamířit. O chvíli později to byl Jirásek, který pálil z dobré pozice, opět ale mimo tři tyče.

Po dvaceti minutách hry vracel Krch centrovaný balón do závaru ve vápně, Šmíd však nedokázal protlačit míč přes obránce Hradce. Na gól se tak čekalo až do dvaatřicáté minuty. Jirásek vysunul po levé lajně Bartka, jenž prostrčil balón na Kabajeva. Útočník Bohemky však byl ve velmi ostrém úhlu, tudíž ještě zvolil lobovanou přihrávku na druhou stranu malého vápna, kde byl úplně sám Dostál, který nezaváhal.

Klokani i nadále tlačili Hradec. Ve výčtu příležitostí se vyjímají ještě dvě povedené střely Kabajeva a Hubínka zpoza vápna, které dokázal brankář Lindr vyrazit na rohový kop. Po dvou dalekonosných pokusech ale přišla další branka. Po faulu na Bartka Bohemka rychle rozehrála lobem na Maška za obranu, který zkusil střelu, jež se mu moc nepovedla. To ale vůbec nevadilo, protože na malém vápně byl připraven Kabajev, a ten pohotově Maškův pokus dorazil do brány.

První půle byla uzavřena ojedinělou šancí Hradce z volného přímého kopu. Jeho exekuce se ujal Pázler, o kousek však minul bránu.
Bohemians Praha 1905 - FC Hradec Králové 3:0 (2:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Hradec Králové 3:0 (2:0)


Do druhého poločasu proběhlo mnoho změn, soupeř dokonce poslal do hry deset úplně nových hráčů v poli. Zelenobílí byli na střídání skoupější a nahradili v poli hráčů šest.

Hra se po přestávce více vyrovnala, i tak ale hráli prim stále Klokani. Po deseti minutách vysunul Kuchta Kabajeva, ten však v dobré pozici vystřelil vedle levé tyče brankáře Lindra. Za malou chvíli znovu Kuchta nabídl střeleckou pozici, tentokrát Blechovi, který ale taktéž bránu netrefil.

To Blechu vůbec nemuselo mrzet, jelikož v pětašedesáté minutě zůstal nikým nehlídán v náběhu na středu hřiště. Mladík ve službách Bohemky zkusil střelu, a ta se mu náramně povedla. Hráč s přezdívkou Fido trefil z velké dálky přesně růžek brány, navíc ještě míč olízl břevno, brankář Hradce byl bez šance a naši borci rázem vedli už o tři góly.

Chvíli po vstřelené brance dostal svou šanci v prvním týmu i mladý Vaníček, jenž vystřídal Kabajeva. Klokani se už ale nikam nehnali a především kouskovali hru a chtěli dohrát zápas s míčem na kopačkách, což se jim, s výjimkou nedůrazné střely Plašila, podařilo.