Radní schválili nájemní smlouvu pro Bohemku

Klokani mají nakročeno k jistotě desetiletého setrvání v Ďolíčku.

Radní schválili nájemní smlouvu pro Bohemku

Na včerejším zasedání Rady Hl. m. Prahy byla schválena podoba nájemní smlouvy mezi Hlavním městem Prahou jako novým majitelem stadionu v Ďolíčku a Bohemkou.
Radní Karel Grabein Procházka tak vyslyšel přání všech Klokanů a dostál slovu danému na předchozím jednání zastupitelstva s tím, že nájemní smlouva bude předložena ke schválení v dalším nejbližším možném termínu. Ve čtvrtek 26. ledna tak budou moci zastupitelé odhlasovat poslední dokument nutný k tomu, aby byl Ďolíček zachráněn pro Bohemku a pro fotbal i na další léta.
Podoba nájemní smlouvy bude brzy zveřejněna na internetových stránkách http://www.praha.eu jako součást celkového materiálu do zastupitelstva. Již nyní však víme nejdůležitější body, tedy cenu nájemného 1,5 mil. Kč ročně (cena je tak o něco vyšší, než jakou klub platí nyní) a desetiletou dobu trvání nájemní smlouvy. Desetiletou jistotu setrvání na svém domovském stadionu sice Bohemka mnoho let nepoznala, i tak se však podle prvotních návrhů mohlo jednat o delší časové období.
Fanoušci se často ptají, jak daleko jsou papírové věci kolem koupě stadionu. Možná nejlepší příležitost bude zeptat se přímo radních na příštím zasedání zastupitelstva, které se bude konat ve čtvrtek 26. ledna od 9:00. Očekává se, že diskuse se bude chtít zúčastnit i další "uchazeč" o nájem stadionu v Ďolíčku, všem fanouškům dobře známý Michal Vejsada. Přesto věříme, že podoba nájemní smlouvy bude schválena tak, aby mohla vstoupit v platnost bezprostředně po převodu nemovitosti v Ďolíčku do majetku Prahy. Faktickému dokončení celé transakce tak potom již nic nebude bránit.