Bohemka postoupila do Final Four

Klokani nadělili Příbrami pět gólů.

Bohemka postoupila do Final Four

V sobotním mrazivém dopoledni potřebovali Klokani získat ze zápasu s Příbramí minimálně bod, aby postoupili do Final Four. V dresu soupeře nastoupil i Zdeněk Linhart, který změnil adresu hostování, a postavil se tak proti svému bývalému klubu.

Bohemians Praha 1905 - 1.FK Příbram 5:0 (3:0)
Bohemians Praha 1905 - 1.FK Příbram 5:0 (3:0)
Klokani od úvodních minut diktovali tempo hry a dostali se i do prvních šancí. Po dvou minutách hry se Kabajev prokličkoval středem hřiště, ale jeho střela letěla vedle. V páté minutě měl příležitost i Kuchta, jeho střela z úhlu se neujala.

Po deseti minutách hry se poprvé vážněji přihlásili o slovo také příbramští. Pilík přízemní přihrávkou do vápna nabídl příležitost Linhartovi, kterého však vynikajícím zákrokem vychytal Berkovec. Ve dvacáté minutě se pokusil Kabajev o efektní zakončení patou, tuto střelu ještě stačil Boháč vyrazit, míč si přebral Havel, který vybídl k centru Bartka, jeho lahůdkovou přihrávku na zadní tyč využil Hašek, jenž ve skluzu poslal Klokany do vedení. O tři minuty později se ruský expres v zelenobílém dresu prodral s míčem ve vápně, střelu zvládl brankář vyrazit, ale na zadní tyči opět číhal Hašek a doklepl míč do prázdné branky, když byl ještě faulován bránícím hráčem. Zelenobílá mašina válcovala Příbram nadále. Agilní Hašek si navedl míč do šestnáctky, kde byl faulován a nařízenou penaltu proměnil Kuchta. V prvním poločase se již nic vážného nestalo, rozhodčí Houdek ho tak s klidným vědomím ukončil.

Bohemians Praha 1905 - 1.FK Příbram 5:0 (3:0)
Bohemians Praha 1905 - 1.FK Příbram 5:0 (3:0)
Do druhé půle poslal trenér Koubek několik čerstvý hráčů. Dlouhých deset minut se na hřišti nic velkého neudálo, dokud nepřišel na hrací plochu Tomáš Čížek. Ten si po pěti minutách svého pobytu na hřišti naskočil na centr od rohového praporku a hlavičkou nedal Hruškovi v brance sebemenší šanci. Do příležitosti se dostala také Příbram, poté co si Mahmutovič naskočil na centr z přímého kopu, Fryšták jeho hlavičku vyškrábl na roh. Defenzivě Bohemky se podařilo rohový kop ubránit, rychlý brejk vedl Hubínek, přihrál Bergerovi do šance, jenž se ale ocitl v ofsajdu, a veškeré vzrušení tak bylo zbytečné.

Klokani kontrolovali hru, fanouškům však připravili ještě jednu gólovou radost. Luts se uvolnil přes bránícího hráče, ve vápně byl faulován a rozhodčí Houdek nařídil druhý pokutový kop v zápase. Míč si vzal Mašek a penaltu suverénně proměnil. Ještě jednu příležitost ke skórování měl Čížek po Hubínkově přímém kopu, hlavičkou však netrefil branku.

Ve zbytku utkání už se nic vážného nestalo a Klokani po vysokém vítězství vyhráli skupinu a postoupili do závěrečného Final Four. Následné losování jim přisoudilo vítěze skupiny B, tedy té "mladoboleslavské".