Generálka na ligu s ukrajinským celkem

Oleksandrija jako náhrada za zrušený Zenit Petrohrad.

Generálka na ligu s ukrajinským celkem

Klokani museli v minulém týdnu hledat náhradního soupeře pro generálku na jarní boje v ePojištěni.cz lize. Ruský Zenit zrušil celé své turecké soustředění a tudíž i utkání s Bohemians. Sportovní vedení Klokanů tedy muselo řešit menší nepříjemnost v již naplánované zimní přípravě.

Hráči Bohemky se v pátek 10. února střetnou s předním ukrajinským mužstvem, celkem FK Oleksandrija. Tým z osmdesáti tisícového městečka v příštím roce oslaví sedmdesáté výročí od založení klubu. V sezoně 2003/04 se klub z finančních důvodů sice odhlásil ze soutěží, ovšem následující sezonu začal opět ve třetí lize. V té nejvyšší hrál až v sezoně 2011/12 a sestoupili z 16. místa. Po postupu zpět do nejvyšší ukrajinské soutěže v loňské sezoně skončil na šesté příčce. Po podzimní části se nyní nachází celek trenéra Volodymyra Šarana na čtvrtém místě ukrajinské ligy.

Z důvodu vyloučení Dněpropetrovsku z evropských soutěží postoupila Oleksandrija po loňské šesté příčce do třetího předkola Evropské ligy. Zde narazila na Hajduk Split a prohrála 0:3 a 1:3, tudíž pro ni účinkování v evropských pohárech skončilo.